Mini franzelute cu lapte

de gaby_duceag in Piine, 21 Mar 2021 | 3355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip 550
  • 300-370 ml lapte cald
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • 50 g unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini franzelute cu lapte:

Pune intr-un bol drojdia, o lingura de zahar si amesteca energic pana cand se  lichefiaza. Adauga 3 linguri din faina si putin lapte cald, pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta smantanii.

Las-o la crescut pana cand isi dubleaza volumul.

Intr-un bol pune restul de faina, apoi adauga drojdia crescuta si incepe sa framanti, adaugand treptat, lapte cald. Tot acum pune si untul pe care in prealabil l-ai topit si lasat la racit.

Pune si sarea si framanta totul pentru 10-15 minute.

  • Bineinteles, poti face aluatul la masina de paine, va fi muuuult mai usor!

Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios, frumos de lucrat.

Acoperi bolul cu un servet curat si-l lasi la loc cald pentru o ora.

Rastorni aluatul si-l imparti in 16 bucati egale, pe masa de lucru infainata.

Fiecare bucata o modelezi in biluta, apoi o aplatizezi cu degetele, obtinand un cerc.

Duci, pe rand, marginile cercului, peste mijloc, una peste alta si apesi usor capatul.

Invarti franzeluta cu capatul lipit lasat dedesubt.

Procedezi la fel cu tote bilele de aluat si le asezi intr-o tava mare, in care ai pus hartie pentru copt.

Acoperi tava cu mini franzelute cu lapte si mai lasi la crescut pentru 20 minute, timp in care preincalzesti cuptorul la 200 grade.

Pe cea mai de jos treapta a cuptorului introduci o tava cu apa.

Dupa ce au trecut cele 20 minute, trasezi linii peste franzelute, cu un cutit subtire, foarte bine ascutit (eu ar fi trebuit sa trasez o idee mai adanc)

Pensulezi apoi franzelutele cu lapte si introduci tava pe treapta din mijloc.

Le coci pentru 20-25 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Dupa 10 minute de coacere scoti tava cu apa din cuptor si continui coacerea franzelutelor.

Scoti tava din cuptor si acoperi cu un prosop gros. Lasi pana cand se racesc bine.

Serveste la mic dejun, cu unt, gem, ciocolata sau la masa, in loc de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini franzelute cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

22.03.2021, 20:04

Pfoooi! Vrem și noi!

gaby_duceag 1

23.03.2021, 08:44

multumesc, bucatarasilor!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte, unt si chimen