Blat insiropat, glazura de ciocolata, crema de ciocolata si frisca- o prajitura excelenta.
Blat:
Glazura:
Sirop:
Crema:
Decor:
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi laptele si uleiul. La final am adaugat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am introdus in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.
Pentru crema am pus pe baie de abur smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si am lasat pana s-a topit ciocolata. Dupa ce crema se raceste complet se mixeaza cateva minute. Eu am lasat-o peste noapte la rece si am mixat-o a doua zi.
Pentru sirop am caramelizat zaharul si apoi am adaugat apa (atentie la aburi), lasand sa fiarba pana s-a topit zaharul intarit. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am insiropat blatul rece.
Pentru glazura am pus pe baie de abur smantana cu cele doua tipuri de ciocolata pana s-a topit ciocolata.
Pentru decor am mixat smantana pentru frisca si apoi am adaugat zaharul pudra.
Pentru asamblare am portionat blatul, am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata calduta. Am lasat sa se intareasca ciocolata, apoi am pus crema de ciocolata si un decor cu frisca si bobite de ciocolata.