O alta reteta light and easy to do. Graten de broccoli si conopida, cu verdeturi si un topping de branzeturi si pesmet, ceea ce il face usor crocant.
Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate.
Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul.
Pregateste o tigaie, pune 2 linguri de ulei in ea dupa ce s-a incins si adauga ceapa si usturoiul, amesteca usor, apoi adauga conopida, broccoli si verdeata tocata marunt. Condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de Ras el Hanout. Poti adauga acum si mugurii de pin.
Nu lasa pe foc mai mult de 2 minute, caci vrem ca legumele sa ramana usor crocante la final.
Adauga peste legume si fulgi de chedar si parmezan si amesteca.
Pregateste un vas pentru cuptor, unge-l cu unt, apoi toarna compozitia si aranjeaza uniform.
Mai presara deasupra cativa fulgi de branzeturi, muguri de pin si cativa fulgi de unt.
Amesteca separat ouale cu laptele si pesmetul, apoi toarna sosul format in vas, in asa fel incat sa fie cuprinsa intreaga compozitie.
Da vasul la cuptor pentru 30 minute.
Cand gratenul de broccoli si conopida e usor rumen deasupra opreste cuptorul si lasa la racit.