Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dulceata de dude
Postat de: anuta in Dulceata / GemSe curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si branza
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriAm ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...Citeste continuarea
Desert tort cu dulceata de capsune...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Crema de avocado cu banane
Postat de: AdrianUdrea in Vegan / Raw veganSe curata avocado de sambure si de coajă. Se taie avocado in doua, transversal, apoi se rasuceste una din parti si se separă de sambure. Se scoate samburele cu o lingura si tot cu lingura se...Citeste continuarea
Mancare de legume cu pulpe de pui
Postat de: eumimi in PuiCalim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare in ulei incins pentru 10 minute. Adaugam 1 cana de apa, orezul si porumbul si lasam la fiert 15 minute. Prajim pulpele de pui...Citeste continuarea
Mancare de pastai cu ciolan
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeTaiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute. Pastaile le fierbem pentru 30 de minute. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe...Citeste continuarea
Desert sarlota de mere
Postat de: RODIMUR in DulciuriStafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de...Citeste continuarea
Pui intreg la punga, gatit la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata la Slow...
Postat de: AndreeaGiurgea14 in Slow CookerMarunteste biscuitii cat de mult se poate (ii poti face la robot) si amesteca-i cu untul topit Aseaza o foaie de copt in vasul slow cookerului Crock-Pot si pune amestecul de biscuiti...Citeste continuarea
Desert tort cu crema mascarpone cu...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina,...Citeste continuarea
Desert waffle cu zmeura si cocos...
Postat de: ctlina in Retete diabeticiIncalziti untul la cuptorul micro onde timp de 15 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, sarea, bicarbonatul si oul. Amestecati bine. Puneti indulcitorul,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu branza sarata...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati in 4 sau 6. Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei ,...Citeste continuarea
Mancarica de porc cu curry verde si...
Postat de: ctlina in PorcCuratati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2. Rumeniti carnea 10...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu paprika/...
Postat de: ctlina in PuiPortionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt...Citeste continuarea
Desert budinca cu mere si ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriBateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute. Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati merele si...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postSe lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul,...Citeste continuarea
Hummus
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postNautul se lasa la inmuiat in apa calda. Cand se raceste, se introduce intr-un vas cu capac, in frigider, pana a doua zi. Se scurge, se pune intr-o oala cu apa si se fierbe 2 ore (de cand...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata cu banane...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiCapsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer...Citeste continuarea
Desert cornuri pariziene, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se prepară aluatul, care va sta la dospit cel puțin 35-40 de minute. Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o...Citeste continuarea
Desert clatite aurii
Postat de: marianbobosea in DulciuriIn bolul de mixer sau un castron incapator se pun ingredientele si se mixeaza la turatie medie pentru incorporarea ingredientelor. Se lasa circa 10 minute sa se odihneasca. Luam tigaia, o...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata in trei...
Postat de: divainbucatarie in MulticookingAm inceput pregatirea acestui cheesecake cu blatul. Am pus biscuitii intr-un mixer (sau robot de bucatarie) si i-am macinat pana am obtinut o textura fina si omogena. Am topit untul si l-am turnat...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci, un desert...
Postat de: momo121 in DulciuriCum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Placinte dospite
Postat de: CretuValentina in Mancaruri de postCernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de...Citeste continuarea
Aperitiv crackers cu crema de somon
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de...Citeste continuarea
Penne Rigate cu varza murata, calita
Postat de: vasimur in PennePasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca, smantana si...
Postat de: RODIMUR in TortelliniPastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin...Citeste continuarea
Oua vopsite in vasul Zepter
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vita si...
Postat de: lucy2002 in VitaAredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit,...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si visine
Postat de: lucy2002 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul...Citeste continuarea
Tartine cu hummus, sfecla rosie si...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganPrajeste painea intai. Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place. Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza...Citeste continuarea
Desert inghetata de capsuni fara zahar
Postat de: lucy2002 in Retete diabeticiAm spalat capsunile si le-am curatat de codite, le-am pus sa se scurga de apa, dupa care le-am dat prin blender. Piureul obtinut l-am dat la frigider. Smantana rece se bate pana se obtine...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi si mazare,...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea
Zucchini cu pui si mozzarella
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeSe spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini...Citeste continuarea
Fasole cavalereasca
Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legumeSe curata ceaspa, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas potrivit se pune uleiul si se adauga ceapa taiata, lasandu-se la prajit, la foc potrivit, pana cand devine translucida....Citeste continuarea
Dulceata de nuci verzi
Postat de: Bunica in Dulceata / GemPentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita. Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate. Nucile se curata de coaja verde. Fiecare nuca se pune in apa cu...Citeste continuarea
Budinca dulce cu branza si paste la...
Postat de: gaby_d in MulticookingPentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune 500 ml apa cu putina sare. Cantarim pastele si le punem...Citeste continuarea
Desert chec cu inima
Postat de: alinutza2018 in DulciuriSe incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se...Citeste continuarea
Piept de rata cu legume in stil...
Postat de: Ksenya in RataPregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam...Citeste continuarea
Pulpe de rata pe varza la cuptor
Postat de: trifadalia in RataPulpele de rata se lasa de seara pana dimineata intr-o marinada formata din: ulei de masline, marar, usturoi pisat si putina zeama de lamaie. A doua zi, varza se taie fasii se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu bezea
Postat de: CretuValentina in PrajituriSeparam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Tava o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam compozitia in...Citeste continuarea
Clafoutis cu fructe de padure la...
Postat de: AndreeaGiurgea14 in DulciuriMagia culinara incepe si se desfasoara astfel: Pune hartie de copt in vasul de ceramica de care slow cookerul Crock-Pot 4.7L dispune ( iata cum tai hartia de copt in forma perfect...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mazare
Postat de: oanapl in FicatCureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe. Ficățeii de pui...Citeste continuarea
Rigatoni cu pui, ciuperci și...
Postat de: panacris in PasteLegumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu...Citeste continuarea
Flori de soc pane
Postat de: panacris in DulciuriFlorile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală,...Citeste continuarea
Desert clatite cu banane si...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală, apoi...Citeste continuarea
Chiftele din salau cu sos de rosii...
Postat de: simona72 in PestePestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere si ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea...Citeste continuarea
Reteta de post: Varza murata...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat: Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa...Citeste continuarea
Friptura de vita cu vin la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite...Citeste continuarea
Desert chec bicolor cu sana si capsuni
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCapsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...Citeste continuarea