A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dulceata de dude

Postat de: anuta in Dulceata / Gem

Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de capsune...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Crema de avocado cu banane

Postat de: AdrianUdrea in Vegan / Raw vegan

Se curata avocado de sambure si de coajă. Se taie avocado in doua, transversal, apoi se rasuceste una din parti si se separă de sambure. Se scoate samburele cu o lingura si tot cu lingura se...Citeste continuarea

Mancare de legume cu pulpe de pui

Postat de: eumimi in Pui

Calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare in ulei incins pentru 10 minute. Adaugam 1 cana de apa, orezul si porumbul si lasam la fiert 15 minute. Prajim pulpele de pui...Citeste continuarea

Mancare de pastai cu ciolan

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Taiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute. Pastaile le fierbem pentru 30 de minute. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe...Citeste continuarea

Desert sarlota de mere

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de...Citeste continuarea

Pui intreg la punga, gatit la cuptor

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la Slow...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Slow Cooker

Marunteste biscuitii cat de mult se poate (ii poti face la robot) si amesteca-i cu untul topit Aseaza o foaie de copt in vasul slow cookerului Crock-Pot si pune amestecul de biscuiti...Citeste continuarea

Desert tort cu crema mascarpone cu...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina,...Citeste continuarea

Desert waffle cu zmeura si cocos...

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Incalziti untul la cuptorul micro onde timp de 15 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, sarea, bicarbonatul si oul. Amestecati bine. Puneti indulcitorul,...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu branza sarata...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati in 4 sau 6. Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei ,...Citeste continuarea

Mancarica de porc cu curry verde si...

Postat de: ctlina in Porc

Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2. Rumeniti carnea 10...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu paprika/...

Postat de: ctlina in Pui

Portionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt...Citeste continuarea

Desert budinca cu mere si ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute. Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la  180°C. Curatati merele si...Citeste continuarea

Falafel

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul,...Citeste continuarea

Hummus

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Nautul se lasa la inmuiat in apa calda. Cand se raceste, se introduce intr-un vas cu capac, in frigider, pana a doua zi. Se scurge, se pune intr-o oala  cu apa si se fierbe 2 ore (de cand...Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu banane...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer...Citeste continuarea

Desert cornuri pariziene, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se prepară aluatul, care va sta la dospit cel puțin 35-40 de minute. Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o...Citeste continuarea

Desert clatite aurii

Postat de: marianbobosea in Dulciuri

In bolul de mixer sau un castron incapator se pun ingredientele si se mixeaza la turatie medie pentru incorporarea ingredientelor. Se lasa circa 10 minute sa se odihneasca. Luam tigaia, o...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata in trei...

Postat de: divainbucatarie in Multicooking

Am inceput pregatirea acestui cheesecake cu blatul. Am pus biscuitii intr-un mixer (sau robot de bucatarie) si i-am macinat pana am obtinut o textura fina si omogena. Am topit untul si l-am turnat...Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci, un desert...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Placinte dospite

Postat de: CretuValentina in Mancaruri de post

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de...Citeste continuarea

Aperitiv crackers cu crema de somon

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de...Citeste continuarea

Penne Rigate cu varza murata, calita

Postat de: vasimur in Penne

Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca, smantana si...

Postat de: RODIMUR in Tortellini

Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin...Citeste continuarea

Oua vopsite in vasul Zepter

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita si...

Postat de: lucy2002 in Vita

Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit,...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si visine

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul...Citeste continuarea

Tartine cu hummus, sfecla rosie si...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Prajeste painea intai.  Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.   Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza...Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni fara zahar

Postat de: lucy2002 in Retete diabetici

Am spalat capsunile si le-am curatat de codite, le-am pus sa se scurga de apa, dupa care le-am dat prin blender. Piureul obtinut l-am dat la frigider. Smantana rece se bate pana se obtine...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi si mazare,...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea

Zucchini cu pui si mozzarella

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini...Citeste continuarea

Fasole cavalereasca

Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legume

Se curata ceaspa, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas potrivit se pune uleiul si se adauga ceapa taiata, lasandu-se la prajit, la foc potrivit, pana cand devine translucida....Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita. Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate. Nucile se curata de coaja verde. Fiecare nuca se pune in apa cu...Citeste continuarea

Budinca dulce cu branza si paste la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Pentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune  500 ml apa cu putina sare. Cantarim pastele si le punem...Citeste continuarea

Desert chec cu inima

Postat de: alinutza2018 in Dulciuri

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se...Citeste continuarea

Piept de rata cu legume in stil...

Postat de: Ksenya in Rata

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam...Citeste continuarea

Pulpe de rata pe varza la cuptor

Postat de: trifadalia in Rata

Pulpele de rata se lasa de seara pana dimineata intr-o marinada formata din: ulei de masline, marar, usturoi pisat si putina zeama de lamaie. A doua zi, varza se taie fasii se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bezea

Postat de: CretuValentina in Prajituri

Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Tava o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam compozitia in...Citeste continuarea

Clafoutis cu fructe de padure la...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Dulciuri

Magia culinara incepe si se desfasoara astfel: Pune hartie de copt in vasul de ceramica de care slow cookerul Crock-Pot 4.7L dispune ( iata cum tai hartia de copt in forma perfect...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare

Postat de: oanapl in Ficat

Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe.  Ficățeii de pui...Citeste continuarea

Rigatoni cu pui, ciuperci și...

Postat de: panacris in Paste

Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu...Citeste continuarea

Flori de soc pane

Postat de: panacris in Dulciuri

Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală,...Citeste continuarea

Desert clatite cu banane si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală, apoi...Citeste continuarea

Chiftele din salau cu sos de rosii...

Postat de: simona72 in Peste

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....Citeste continuarea

Desert mini tarte cu mere si ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea...Citeste continuarea

Reteta de post: Varza murata...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat: Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa...Citeste continuarea

Friptura de vita cu vin la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite...Citeste continuarea

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]