Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat

de Rahela Velicu in Prajituri, 16 Noi 2019 | 5858 vizualizari

 

„Langues de chat” sunt biscuiti crocanti si deliciosi facuti dupa o reteta frantuzeasca. Din aceasta compozitie ies aproximativ 100 de biscuiti, iar timpul de coacere este foarte mic, aproximativ 10-12 minute

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri de ou ( aproximativ 140 de grame)
  • 250 g margarina Unirea
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • esenta de vanilie.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat:

Mixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute.

Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute.

Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula.

Cu un pos subtire sau cu o punga cu varful taiat facem bastonase subtiri de aprox.5-7 cm direct in tava tapetata cu hartie de copt. La coacere, bastonasele se latesc.

Coacem biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-12  minute. Imediat ii scoatem cu o spatula. Sunt moi cat sunt calzi, dar devin crocanti cand se racesc.

TIPS-URI

1

Se pastreaza in cutii metalice ermetic inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid si bun cu budinca