O leguma de sezon care ne place foarte mult.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
De data aceasta le-am gatit cu morcovi. amareala andivei se potriveste bine cu dulceata morcovului .
Le-am arozat cu un sos gustos cu branza chedar .
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/andive-sotate-cu-morcovi-si-sos-de.html
Pregatiti sosul cheddar:
Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele.
Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.
Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati.
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.
Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.
Reveniti-le in 20 g de unt cu usturoiul tocat marunt si morcovii taiati bucati.
Puneti sare, piper.
Gatitie la foc mic, lasati-le sa se caramelizeze un pic.
Adaugati 10 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.
Gatiti in jur de 20 de minute.
Cand sant aproape gata , varsati deasupra sosul cu branza.
Reveniti impreuna 2 minute si serviti.