Fasole, banalitate cu gust

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 19 Noi 2019 | 1320 vizualizari

 

E simplu, ai pofte de chestii banale dar le dai gust, pentru ca inca mai gasesti in piata o ceapa verde, un ardei rosu, pipernicit ce-i drept, dar care are gust. Si uite asa ceva banal la indemana oricui se poate transforma in ceva delicios ce-ti incanta papilele.....

 

INGREDIENTE

  • cca 350 g fasole uscata (bob mic, delicat)
  • cca 100 g bacon home made (de la targul de bunatati)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 lingura de vegeta home made
  • sare, daca mai este nevoie
  • piper macinat
  • cca 30 ml ulei
  • cca 200 ml suc de rosii mai grosut ( adica l-am scazut un pic mai mult )
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole, banalitate cu gust:

Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de 2 ori apa si a treia oara lasam sa scada apa cat sa ramana de 2 degete acoperita fasolea. Separat taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete marunte, baconul tot in cubulete marunte, punem ulei in tigaie, punem totul laolalta, adaugam si vegeta si lasam sa se caleasca totul la foc mic, nu ne grabim ( graba strica treaba si ''fengsuiu'' ), adaugam 1-2 linguri de zeama din cratita cu fasole fiarta si apoi sucul de rosii si lasam cca 10 min  in tihna sa boloboroseasca si sa se imprieteneasca legumele cu baconul. Rasturnam continutul tigaii in cratita cu fasole fiarta si o lasam la foc mic cca 20 min, potrivim de sare, daca mai este nevoie, punem si-o ploaie de piper macinat si iute scoatem niste muraturi si savuram cu pofta ce-am poftit-o. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole, banalitate cu gust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

20.11.2019, 08:03

bun tare

dantes 1

20.11.2019, 11:58

Gustoasa!

Rocsi 1

20.11.2019, 19:33

O fi o banalitate fasolea, dar mie imi place! Chiar si cea de post, fara carne!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de fasole boabe