Sirop de trandafiri

de Lau in Sirop / Compot, 17 Noi 2019 | 3476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g petale de trandafiri
  • 2,5 l apa
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine.

Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele.

Lichidul va capata culoarea verde, lasam sa fiarba cca 2-3 min, apoi strecuram lichidul.

Adaugam zaharul si zeama de la o lamaie, punem  din nou pe foc pana ce se topeste zaharul si se formeaza un sirop gros si dulce.

Se pune fierbine in sticle sterilizate, le capsam bine si le fierbem intr-o cratita cu apa (in care am asezat pe fundul ei un prosop) lasam sa fiarba cca 10-15 min, lasam sa se raceasca in oala pana a 2 cand le putem depozita in camara.

Se serveste cu apa minerala!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]