Rondele de calamar

de Constelatialeu in Fructe de mare, 14 Noi 2019 | 4801 vizualizari

 

Stiu cum se scrie, dar imi place sa fiu eu anapoda cu drumul si pe domnii calamari sa-i numesc cal'amar, desi nu-s amari, un pic fazi, dar i-am imprietenit cu oul, sarea, piperul si faina si-o tara de ulei de masline, ca doar am fost in patria maslinelor si a Zeilor, frumoasa Grecie via Athena....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de calamar proaspeti ( direct de pe taraba pescareasca , pe o straduta din Athena)
  • ou
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de calamar:

Dupa ce i-am cumparat, am trisat un pic si pentru ca ne-au intrebat daca vrem sa ne curete ei cal'amarii, am zis da si uite asa treaba a mers ca unsa..... I-am spalat un pic, am curatat pielita movalie dupa ''aripioarele'' cal'amarilor, partea care seamana cu un burlam am taiat-o rondele, par tentaculele le-am facut mai mici. Am batut oul cu sare si piper, dupa ce am clatit bine caii, i-am scurs de apa, i-am tavalit prin faina si ou si i-am prajit in ulei de masline,. Eu care nu-s fana fructe de mare, am gustat, am zis ok si gata , am dat-o pe iaurt grecesc,o bunatate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de calamar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi