Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali.
Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat fiecare bobita si mam asigurat ca nu a mai ramas nici o bucatica de ciorchin pe ea ca nu vreau sa am surprize pe urma :D.
Spalam borcanele si capacele bine si le punem la scurs
Asezam bobitele de struguri in borcane,le umplem cat mai bine dar sa nu le strivim.Procedam la fel si cu restul de bobite
Dupa ce am terminat la fiecare borcan eu am pus cate doua linguri de zahar fiind suficient ca struguri is dulci.
Completam borcanele cu apa si infiletam cat mai strans capacele
Pregatim o oala mai mare asezam o carpa pe fundul oalei.Asezam borcane in ea dupa care adaugam apa cat sa acopere capacele si dam la foc
Din momentul cand incepe sa fiarba apa mai lasam cca 10 min si ne uitam daca s-au crapat bobitele dupa care luam de pe foc.
Scoatem borcanele si le asezam cu capacul in jos pe o patura dupa care le acoperim si le lasam asa 2-3 zile