Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi
Pentru că am beneficiat de o promoție, dar și pentru că suntem în etapa acomodării unora cu broccoli, am preparat o budincă, după rețeta pe care am aplicat-o adeseori folosind conopidă. Deși sunt legume înrudite, din aceeași familie a brasicaceelor (cruciferelor) mi s-a părut că broccoli a fost chiar mai bun, în această rețetă de budincă. Bineînțeles, soțul a terminat primul porția lui, de nici n-ai fi zis că până nu demult ocolea această legumă. Cred că și miresmele emanate din cuptor, în timpul preparării budincii, l-au ademenit...
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: broccoli, oua, smantana grasa, cascaval
Ingrediente pentru Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi:
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi:
Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute.
Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă complet de apă.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul, pe cea fină.
Se mixează ouăle cu smântâna și puțin piper.
Se unge tava de copt cu unt și se pune la bază un strat din 3/4 din telemea răzuită.
Se toarnă smântâna mixată cu ouăle, se adaugă restul de telemea răzuită și apoi se pun buchețelele de broccoli.
Se presară uniform cașcavalul răzuit fin.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie până ce budinca se rumenește ușor. Atunci se scoate tava din cuptor și se porționează budinca. Se servește imediat, după ce s-a presărat din nou, puțin cașcaval răzuit fin.
O reteta usoara si gustoasa este si Budinca de broccoli cu dovlecei dar si aceasta varianta de Budinca de broccoli
Va recomandam si reteta Souffle de broccoli cu piept de pui
1
Folosind telemea, nu este nevoie de sare, decât în apa în care opăriți broccoli.
2
Nu țineți broccoli prea mult timp în apa clocotită, ca să nu se înmoaie. El se va prepara perfect, la cuptor.
3
Scurgeți bine broccoli înainte de a-l pune în tava de copt, ca să nu facă apoasă compoziția de ouă cu smântână.
4
Folosiți o smântână grasă, nu una lichidă, pentru a obține o textură potrivită a budincii.
5
Nu rumeniți prea tare budinca, ci atât cât să se lege compoziția de ouă cu smântână. Dacă veți rumeni mai tare budinca, ea se va arde la bază și va avea un gust amar.