Un bors bun pentru cei care postesc, iar pentru cei care nu postesc se adauga o lingura de smantana si este senzational de bun. Mama si bunica ne facea mereu acest bors cand eram copii si niciodata nu- l refuzam. Si eu la randul meu l-am gatit, si-l gatesc pentru familia mea si de fiecare data are succes.
Eu am folosit sfecla rosie fiarta separat dar se poate gati cu sfecla rosie coapta la cuptor sau cruda fiarta in bors.
Se pune sfecla rosie la fiert.
Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei.
Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei.
Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe razatoarea mare. Adaugam sfecla si cartofii taiati cubulete peste legume. Lasam 5 minute pe foc dupa care adaugam apa calda si lasam sa fiarba.
Borsul de putina se pune la fiert cu pasta de tomate.
Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se acreste dupa gust. La final adugam verdeata tocata fin si foile de dafin.
Pofta buna!