Bors de sfecla rosie

de lucy2002 in Ciorbe, 15 Noi 2019 | 6971 vizualizari

 

Un bors bun pentru cei care postesc, iar pentru cei care nu postesc se adauga  o lingura de smantana si este senzational de bun. Mama si bunica ne facea mereu acest bors cand eram copii si niciodata nu- l refuzam. Si eu la randul meu l-am gatit,  si-l gatesc pentru familia mea si de fiecare data are succes.
Eu am folosit sfecla rosie fiarta separat dar se poate gati cu sfecla rosie coapta la cuptor sau cruda fiarta in bors.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o bucata de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • verdeata ( patrunjel, leustean)
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • foi de dafin 2-3 foi
  • 3 litri apa calda
  • 350-400 ml bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

 Se pune sfecla rosie la fiert. 

Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei.

Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei.

Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe razatoarea mare. Adaugam sfecla si cartofii taiati cubulete peste legume. Lasam 5 minute pe foc dupa care adaugam apa calda si lasam sa fiarba.  

Borsul de putina se pune la fiert cu pasta de tomate.

Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se acreste dupa gust. La final adugam verdeata tocata fin si foile de dafin.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

17.11.2019, 13:49

Ce mult imi place! Noi chiar il pregatim des in zilele de post!

lucy2002 1

17.11.2019, 16:04

Va multumesc pentru aprecieri!

Anett 1

30.11.2021, 16:07

Gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza creata cu hrisca