Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene
Reteta de paste Quatro Formaggi este o reteta super delicioasa! Imi doream foarte mult sa le incerc, asa ca le-a venit timpul. Am ales niste branzeturi care sa fie pe placul tuturor, asa ca aici puteti alege branzeturile voastre preferate, dar totusi sa se potriveasca acestor paste. Se fac atat de usor, sosul este unul cremos si sunt cam pe placul tuturor, nu prea puteti da gres cu ele. Neaparat sa le serviti calde!
Ingrediente pentru Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:
Cum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:
Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le fierbeti atat cat este necesar.
In acest timp pregati sosul. Branzeturile le taiati cuburi, doar parmezanul il radeti, pentru ca este o branza mai dura. Puneti o tigaie pe foc, de preferat mai groasa, topiti untul. Adaugati smantana si toate branzeturile, reglati focul sa fie mic. Amestecati continuu pana branzeturile s-au topit toate si s-a format sosul. Presarati piper macinat. De sare nu mai este nevoie, pentru ca au branzeturile destula sare.
Cand sosul este gata, adaugati pastele fierte si bine scurse de apa. Le mai lasati pe foc circa 1 minut, dar le amestecati continuu cu o paleta. Se portioneaza si se servesc calde.
Pofta buna!
Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu este si reteta de Budinca de paste la cuptor dar si cea de Paste cu sunculita si oua
Din bucataria italina va propunem si reteta de Spaghete Carbonara