Tequila festiva
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe umplu paharele de shot, puse anterior in congelator, cu seminte de rodie, apoi se toana Tequila rece pana se umplu paharele. Se servesc imediat. Citeste continuarea
Taitei cu fasii de friptura de vita...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia...Citeste continuarea
Tort rocher ferrero
Postat de: rodicaspring in TorturiAvem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte...Citeste continuarea
Tort Felie de lapte cu afine
Postat de: simona72 in TorturiPentru foi: de fapt este o singura foaie coapta in tava mare a aragazului, taiata in trei bucati egale. Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o...Citeste continuarea
Trufe de branza cu nuci si pepene...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga branza de vaci, se amesteca branzeturile cu o spatula. Separat, untul moale se spumeaza cu mixerul. Se adauga branzetuile...Citeste continuarea
Tocanita de vita
Postat de: licurici_lra in VitaAm taiat carnea bucati mai mici, am spalat-o, apoi am pus-o sa se prajeasca in putin ulei. Am curatat, spalat si tocat legumele. Intr-o cratita, separat, am pus apa la fiert,...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu legume si...
Postat de: reisnaor_2006 in Slow CookerCeapa o taiem cubulete sau solzisori. Puiul l-am condimentat si pe o parte si pe alta si l-am asezat in vas. Peste am adaugat uleiul de masline, supa de pui,rosiile in bulion, ciupercile, vinul,...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si gem...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste....Citeste continuarea
Tort cu citrice
Postat de: ianculubita in TorturiSe bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Alepaty in PrajituriTiramisu reţetă originală Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul. Se incorporeaza treptat mascarponele si se...Citeste continuarea
TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE...
Postat de: marcelalidia22 in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma...Citeste continuarea
TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA
Postat de: panacris in PesteCartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si crema de visine
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ardei copt
Postat de: gicuta69 in PuiSpalam bine carnea, o lasam la scurs dupa care o portionam. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam bucatile de pui si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa taiata solzisori , o...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi, fructe si frisca
Postat de: Moni_alex in DulciuriMai intai pregatim frisca. Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra,...Citeste continuarea
Tartine cu somon afumat si Crema de...
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriFeliem bagheta pe diagonala. Prajim putin feliile de bagheta. Ungem feliile obtinute cu crema de branza cu somon Delaco. Punem fasii de somon si feliute de lamaie....Citeste continuarea
Tort aromat cu crema de branza si...
Postat de: katty in TorturiMai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Andrews in TorturiIncepem cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei ,bolul pe care il folosim pentru a amesteca ingredientele trebuie sa fie bine degresat. Pentru blatul mare , punem un pachet...Citeste continuarea
Tort Spuma de Visine
Postat de: OprescuOana in DulciuriSe zdrobesc discuitii,se pun intr-un bol se adauga untul topit si esenta de rom dupa gust...apoi se omogenizeaza compozitia creeata si se aseaza in forma dorita(eu prefer una rotunda),apoi se da...Citeste continuarea
Tort cu ricotta si fructe de padure
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiEu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand...Citeste continuarea
Tort cu bezea, nuca si crema de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, batand bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca...Citeste continuarea
TORT "VIS DE IARNA"
Postat de: amalia01 in Torturi1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile spuma tare. Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Tort cu crema de capsuni, zmeura si...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...Citeste continuarea
Turta dulce cu dovleac si alune
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte). L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat. Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia,...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie, caramel si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia...Citeste continuarea
Tort de Anul Nou cu cafea
Postat de: momo121 in TorturiSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le...Citeste continuarea
TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ...
Postat de: panacris in DulciuriSe amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea...Citeste continuarea
Tort cu frisca si ananas
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de...Citeste continuarea
Tort ''22''
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga...Citeste continuarea
Tort egiptean "La multi ani 2016"
Postat de: Adele in TorturiSe incepe prin pregatirea foilor de blat :se mixeaza albusurile cu putina sare, se adauga zaharul si se continua pana cand devin ca o bezea ,se adauga faina si nuca macinata si s...Citeste continuarea
Turte
Postat de: Jymy in DulciuriPentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit....Citeste continuarea
Trandafiri din pasta de zahar
Postat de: MihaelaB79 in DulciuriPunem gelatina sa se desfaca in cele 4 linguri de apa. Intr-un castron punem zaharul pudra. Dupa ce s-a desfacut geletina o punem pe foc impreuna cu mierea si lasam la foc mic pana sa...Citeste continuarea
Trigoane cu branza
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus. Intindem aluatul foarte putin apoi il taiem in 9 patrate. Punem cate o...Citeste continuarea
Tarta sarata ricotta si spanac
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriScoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura. Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit. Adaugam...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu menta si...
Postat de: ctlina in DulciuriTiramisu reţetă originală Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase. Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute....Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: roxana_simona in DulciuriTiramisu reţetă originală Galbenusurile se amesteca cu zaharul spuma, pe urma adaugam mascarpone. Albusurile se bat spuma separat cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de...Citeste continuarea
Trigoane cu ciuperci
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriMaruntim ceapa si calim in ulei pentru cateva minute. Adaugam ciupercile curatate si taiate in cubulete si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie si isi lasa zeama. Presarim cu sare si piper...Citeste continuarea
Tort diplomat Mos Craciun
Postat de: gicuta69 in TorturiPunem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi, mascarpone si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea. Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carne de porc...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea...Citeste continuarea
Turta Dulce
Postat de: Lina24 in PrajituriIntr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat . Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul. Cand acesta este...Citeste continuarea
Tort Duo - reteta cu nr. 700
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de şampanie şi...
Postat de: diaconta in TorturiPrima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am...Citeste continuarea
Tarta sarata cu legume si sunculita
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriLegumele se curata si se taie, dupa plac. Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se...Citeste continuarea
Tort de piscoturi cu ciocolata
Postat de: timea in TorturiCrema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata....Citeste continuarea
Turta dulce cu mirodenii
Postat de: simona72 in DulciuriPentru inceput ne ocupat de mirodenii pentru a le avea gata pregatite. Intr-o rasnita electrica, ca cea pentru cafea, am pus batonul de scortisoara rupt in bucati, cuisoarele si anasonul stelat...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si visine
Postat de: Criss in TorturiOuale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Toba de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaSe elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pune la foc intr-o oala mierea,intr-un vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat, coaja de portocala, scortisoara si cuisoare (dupa gust) si oul, se amesteca bine. Dupa care se...Citeste continuarea