Tagliolini cu pastrama de pui si...
Postat de: medioto59 in PastePunem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele. Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata cubulete.Tinem pe foc pana aceasta isi schimba culoarea....Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ciuperci
Postat de: gicuta69 in PuiCuratam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma care se formeaza Curatam si spalam legumele. In oala in care fierb pulpele adaugam o ceapa...Citeste continuarea
Tocăniţă de ceapă cu carne de...
Postat de: ela2015 in PuiÎntr-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile. După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa...Citeste continuarea
Trottole cu piept de pui
Postat de: Dya in PasteTocam prazul si ardeii si ii punem la calit, impreuna cu untul, intr-o tigaie intinsa. Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri si il adaugam peste legume. Potrivim de gust cu sare, busuioc...Citeste continuarea
Tagliolini cu dovlecei si praz
Postat de: simona72 in PasteSe pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute. Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de...Citeste continuarea
Trufe raw
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganAceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe...Citeste continuarea
Tort cu fructe si crema de mascarpone
Postat de: CameliaComan in TorturiPentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem...Citeste continuarea
Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeCiuciuletii se curata si se spala in mai multe ape.Separat intr-o tigaie se pune uleiul la incins se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca cateva...Citeste continuarea
Tagliatelle de casa cu sfeclă...
Postat de: ctlina in PasteM-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aici Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original. Nu este insa chiar...Citeste continuarea
Trandafiri din aluat foietaj si mere
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi...Citeste continuarea
Terina cu carne tocata si piept de pui
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos de branza cu...
Postat de: paprikaandcinnamon in PastePrima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau...Citeste continuarea
Tartă cu mere după o rețetă veche
Postat de: Zamfira in PrajituriCurățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici. Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute...Citeste continuarea
Tort cu alune de pădure şi krantz
Postat de: Zamfira in TorturiBlat Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem...Citeste continuarea
Tort cu cafea ,,Mocca,,
Postat de: Zamfira in TorturiBatem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare. Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare....Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: JulyCris in TorturiFoi Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam faina cu nuca si o adaugam treptat in bezea.Impartim...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: JulyCris in PrajituriTiramisu reţetă originală Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam crema de oua la racit.Intre...Citeste continuarea
Tocanita de ardei copti
Postat de: Criss in Mancaruri de postArdeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Tort cu crema suhaida
Postat de: CarmenBlue in TorturiBlatul: Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer...Citeste continuarea
Tortellini cu sos de tomate si bacon
Postat de: cristeena20 in Paste- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: gicuta69 in PastePunem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare . Nu punem...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata, frisca si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o...Citeste continuarea
Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiFoi: Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se...Citeste continuarea
Tocăniţă cu carne de vită şi...
Postat de: ela2015 in VitaCurăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....Citeste continuarea
Tagliatele cu legume mexicane si bacon
Postat de: merisor67 in PasteTocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida. Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu morcov
Postat de: gicuta69 in VitaSpalam carnea, o tamponam cu servetele si o taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam carnea.Lasam la calit pana scade toata zeama din carne si aceasta se rumeneste...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac si bezea - Reteta...
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie. Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de...Citeste continuarea
Tort de căpșuni
Postat de: Zamfira in TorturiSpălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si nuca
Postat de: ela in DulciuriBiscuitii ii punem in robot si ii macinam.Adaugam untul topit si mai dam cateva impulsuri sau amestecam cu o lingura de lemn.Punem blatul intro-o forma si tapetam forma pe fund si pe margini cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Xandrinne in DulciuriTiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un...Citeste continuarea
Tocana de vinete cu piept de pui
Postat de: daniastefania in PuiPieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriPentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de...Citeste continuarea
Trandafiri din aluat cu carne
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...Citeste continuarea
Tartă de lămâie
Postat de: Zamfira in DulciuriSe omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama. Din această cantitate punem...Citeste continuarea
Tarta cu struguri
Postat de: gicuta69 in DulciuriBlat : separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile...Citeste continuarea
Tartine cu branza, nuci si pere
Postat de: simona72 in DulciuriPuteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu...Citeste continuarea
Tocăniță de ciuperci cu morcovi
Postat de: Zamfira in Mancaruri de legumeCurățăm morcovii și ceapa. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Dacă folosim ciuperci din conservă este bine dacă le clătim cu apă rece înainte de folosire. Călim...Citeste continuarea
TORT DIPLOMAT
Postat de: Zamfira in TorturiPunem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță. Pregătirea cremei Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul Pregatim aluatul de pe o zi pe alta Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul. Incorporam oul si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: ralu_ca in PrajituriTiramisu reţetă originală am mixat frisca lichida in alt vas am frecat mascarpone cu zaharul pudra pana se omogenizeaza cele doua compozitii le amestec pana obtin un...Citeste continuarea
Tăvălite cu nuca de cocos și...
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput se separă albușul de gălbenuș. Albușurile se vor mixa cu un praf de sare pana se formează o bezea . Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul...Citeste continuarea
Tarta cu cascaval,sunca si branza...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,oul,laptele...Citeste continuarea
Tort "padurea neagra"
Postat de: Adele in TorturiPentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu...Citeste continuarea
Tocana de legume la borcan
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCeapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si...Citeste continuarea
Tocanita mamei
Postat de: ianculubita in PuiPuiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie si lime
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparare blat: Untul rece l-am dat pe razatoarea mare direct in vasul de framantat. Am adaugat oul si galbenusul, praful de sare, zaharul, coaja de lamaie si lime, faina si praful de copt stins...Citeste continuarea
Tocana de legume cu iepure
Postat de: sufletista in IepureCarnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac, In...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu mamaliguta
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSpalati si curatati legumele si ciupercile . Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii ....Citeste continuarea
Tort mere-pere
Postat de: RuxyRux in TorturiIncepem prin a topi untul drect in tava in care vom prepara tortul( eu am avut o forma rotunda ceramica de la Delimano). Topim untul la foc mic, adaugam zaharul si vanilia si il caramelizam...Citeste continuarea
Tortillas / Lipii de casă
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt. Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul. Adaugati apa calda...Citeste continuarea