Tort cu nuca si ciocolata

de Bucataras Monica in Dulciuri, 23 Ian 2016 | 4543 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 8 oua
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zahar (dupa preferinta)
  • esente
  • Crema:
  • 2 pachete crema pt prajituri cu gust de ciocolata
  • miez de nuca
  • Glazura:
  • lapte
  • 1 lingura ulei
  • ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca marunt miezul de nuca.

SIROP: Se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda si esenta, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in 3 sau 4 felii, depinde de cat a crescut. Se asaza primul strat pe un platou,se insiropeaza,apoi se adauga crema si miezul de nuca. Tot asa pana la ultimul strat. Spre final se topeste cicolata, se ameseca cu uleiul si laptele apoi se glazureaza tortul. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra