Tarta cu ciuperci, peste si masline

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2016 | 5764 vizualizari

 

Imi place mult sa ma joc cu aceste retete de tarte sarate. Dau cate o raita prin frigier, ma uit ce am, ce cu ce  se combina si mereu reusesc sa obtin un rezultat delicios. In plus, sunt tare faine de luat la pachet, iar eu asta caut de multe ori, ca preparatul ce il fac sa fie luat si la pachet!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 110 gr unt
    • 180 gr faina
    • 2 linguri apa rece
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 1 borcan mic ciuperci taiate
    • 1 ceapa
    • 350 gr sardine in sos tomat
    • 100 gr masline negre fara samburi
    • 2 linguri parmezan ras
    • 100 gr cascaval
    • 1 ou
    • 1 rosie mare
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • crengute de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, peste si masline:

Aluatul:
Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol.
Punem sarea, faina si framantam cu mana.
Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen.
Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider.

Umplutura:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam bine, le punem intr-un servetel sa se mai absoarba din apa.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile, le innabusim 2 minute.
Turnam o canita cu apa, lasam la foc potrivit sa scada lichidul. Cand este gata, dam tigaia deoparte.
Sardinele le scoatem din conserva, le desfacem pe jumatate si le scoatem oasele. Puteti folosi ton sau alt peste, ce va place!
Maslinele le taiem rondele.
In tigaia cu ciupercile sotate, punem sardinele cu tot cu sos, maslinele, sare si piper. Amestecam usor.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Scoatem aluatul din frigider si pregatim doua vase mai mici de ceramica (sau puteti face intr-un singur vas mai mare).
Impartim aluatul in doua, punem jumatate in fiecare vas si cu degetele il intindem, formand si o mica bordura pe peretii vaselor.
Batem oul spuma, turnam in fiecare vas.
Punem umplutura pe fiecare tarta, o nivelam.

Taiem rosia felii, le asezam peste tarta.
Presaram cascaval ras, apoi parmezan si asezam cate 2-3 crengute de cimbru deasupra.
Dam vasele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc deasupra tartele.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreaca putin, apoi servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, peste si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

05.02.2016, 21:15

Multumesc Dantes

Panacris 1

14.04.2016, 07:52

Buna trebuie să fi fost

Rocsi 1

14.04.2016, 10:36

Multumesc Crisule

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte