Ingrediente blat:
- 2 ouă
- 20 g cacao
- 200 g făină
- 130g zahăr
- 120 g unt
- 80 g alune/nucă măcinate
- 1 linguriță praf de copt
- Un praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 4 ouă
- 150 g zahăr tos
- 150 g unt
- 200 g ciocolată neagră
- Coaja de la o portocală
- Un praf de sare
- 250 g ricotta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si ricotta:
Blatul
- Se cerne făina, cacao și praful de copt; se amestecă într-un bol încăpător toate ingredientele, până se obține un aluat elastic și ușor de modelat.
- Se oprește un sfert din aluat, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider.
- Restul de aluat se întinde într-o foaie cu ajutorul unui sucitor și se tapetează o tavă rotundă (26 cm diam), unsă în prealabil cu unt.
Umplutura:
- Într-un vas termorezistent se bat foarte bine ouăle cu zahărul, după care se pune vasul pe baie de aburi. Se amestecă continuu, iar când începe să se îngroașe, se dă deoparte.
- Între timp, ciocolata se topește in cuptorul cu microunde sau pe bain-marie și se toarnă treptat peste compoziția de ouă. Se poate observa cum se îngroașă și devine o cremă fină.
- Se adaugă și untul, coaja de la portocale și sarea; după ce se omogenizează bine crema, se dă la rece.
- Odată ce crema de ciocolată s-a răcit, se amestecă cu ricotta și se umple tarta; se uniformizează frumos iar pe deasupra se dă pe răzătoarea mare sfertul de aluat pus deoparte (sau se rupe bucățele mici care se distribuie uniform peste tartă). Tarta se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
- După ce este gata, tarta se decorează după imaginația fiecăruia (eu am folosit felii de portocale și ciocolată) și se lasă să se răcească complet. Timpul de așteptare se merită din plin pentru acest răsfăț ciocolătos! Eu ador această tartă și o fac de câte ori am ocazia! Să aveți poftă!
TIPS-URI
1
Crema de ciocolată poate fi înlocuită cu 200 g de finetti ; în acest fel se reduce cu mult timpul de preparare. Doar se amestecă cu ricotta, se umple tarta și se dă imediat la cuptor.
2
Cu 10 minute inainte de a umple tarta, sfertul de aluat îl bag la congelator iar în acest fel se rade mai ușor peste tartă.
3
Ricotta poate fi înlocuită cu orice alt fel de brânză dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.