Tarta frangipane cu smochine

de mihasara in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 2582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 75 g migdale
  • 75 g  unt
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 8-10 smochine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frangipane cu smochine:

  1. Lasam aluatul sa se dezghete in frigider.
  2. Pregatim frangipane-ul, punanad  migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema.
  3. Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam.
  4. Adaugam untul la temperatura camerei si oul si mixam iar pana devine omogeana compozitia.
  5. Asezam aluatul pe hartie de copt, in tava si intindem frangipane-ul peste aluat.
  6. Spalam smochinele si le taiem in sferturi. 
  7. Le asezam peste frangipane, presaram un pic de zahar peste smochine si pe marginea aluatului pe care l-am indoit spre centru.
  8. Radem putina coaja de lamaie si dam la cuptor care trebuie sa fie incins, setat la 180 de grade.
  9. Este gata cand s-a rumenit usor.
  10. Mie imi place foietajul mai rumenit si il "uit" putin in cuptor.
  11. Este foarte buna si calda dar si rece.
  12. Se poate servi ca atare sau cu inghetata de vanilie sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata imbracata in foietaj