TORT "ALESSIA"

de amalia01 in Torturi, 17 Ian 2016 | 5001 vizualizari

 

Micuta mea m-a rugat sa ii fac un tort cu fructe. Si cum combinatia cu mascarpone nu da niciodata gres , a iesit o minunatie!
Si pentru ca decorul a fost creatia ei, i-am pus numele "Alessia".

 

INGREDIENTE

  • blat 1:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o 1/2 de lamaie
  • 2 lg cacao
  • blat 2:
  • 13-14 piscoturi
  • 4 lgt de cacao instant
  • 300 ml apa calda
  • crema:
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1 cutie compot de fructe tropicale
  • 5 lg zahar pudra
  • decor:
  • piscoturi
  • 100 g ciocolata neagra
  • fructe din compot
  • decoratiuni pentru tort
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "ALESSIA":

Mod de preparare:

Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt.

A. blatul 1:

Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare.

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare.

Amesteci cele doua compozitii usor, de jos in sus, cu lingura de lemn.

 Adaugi faina in ploaie, amestecand in acelasi mod.Continui cu cacaoa cernuta, usor, ca sa nu se formeze cocoloase.

Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compzitie.

Torni aluatul in tava si dai la cuptor pentru cca 20 minute ( verifici cu o scobitoare daca este copt).

Cand s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca in tava.

B. Crema:

Asezi fructele intr-o strecuratoare si le lasi sa se scurga bine de sirop, apoi le tai cubulete mici.

Branza Mascarpone o amesteci cu zaharul pudra, cu ajutorul mizerului, pana cand devine spumoasa.

Bati frisca si adaugi crema Mascarpone.

In crema  astfel obtinuta amesteci usor 3/4 din fructe.

Montare:

Indepartezi inelul tavii si asezi blatul pe platou, dupa care il insiropezi cu siropul din compot si reasezi inelul.

Asezi cam jumatate din crema .

Piscoturile le inmoi in solutia de cacao instant cu apa calda si le asezi peste crema.

Opresti cam 2 linguri de crema, iar restul o asezi peste piscoturi.

Dai tortul la rece pentru 1 ora.

Indepartezi inelul si imbraci tortul in restul de crema, apoi il lasi la rece.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi.

Iei tortul si il ornezi: cate un capat al piscotului il glazurezi si decorezi cu ornamente, apoi il asezi pe marginea tortului. Repeti operatiunea cu toate piscoturile. Cand termini, legi totul cu o fundita.

Termini decorul fantezie, cu fructele si decoratiunile ramase.

Dai totul la rece si il servesti apoi, cu mare drag, alaturi de familie.

 

TIPS-URI

1

tort

2

fructe

3

delaco

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "ALESSIA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de lamaie cu sos de piersici