Este un tort festiv, reteta cu ingrediente pretentioasa, dar tortul are un gust desavirsit. Este nemaipomenit, desi cam scump, insa reteta este originala. V-o recomand.
1 cutie Raffaelo pentru ornat
10 oua (pentru primul blat )
5-6 albusuri (pentru al doilea blat)
400g migdale prajite
15g gelatina
200g nuca cocos
250g zahar
3 lg. faina
800 g ciocolata alba
2 l frisca
200 g fulgi de cocos
Blat 1:
Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt.
Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata alba topita cu putina frisca nebatuta, pe foc. Apoi se adauga 400 g frisca batuta si se amesteca totul apoi se umple gaura din tort. Se da la rece.
Blat 2:
Se face din 5-6 albusuri batute cu 200 g zahar, 200 g cocos si 3 lg.faina.
Crema:
1 l frisca se bate cu vanilie si un pic de zahar. Se topeste 400 g ciocolata alba pe foc, apoi se adauga gelatina cind e calduta si 200 g migdale prajite taiate.
Cind e aproape rece se pune frisca, formind o crema care se adauga peste Blatul 1, iar apoi se adauga Blatul 2.
Decor:
Se orneaza cu cele 500 g de frisca ramasa, cu bomboanele Raffaelo si fulgi de cocos. Eu am mai pus si alte bombonele ca si ornament si am presarat cocos ca o zapada deasupra.