- Pentru caramel:
- 150 gr zahar
- Pentru crema de zahar ars:
- 1 litru lapte
- 6 oua
- 200 gr zahar
- Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- Pentru decor:
- Frisca lichida 200 ml
- Bombonele de ciocolata
- Ciocolata menaj rasa alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata:
- In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.
- Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.
- Imbracam forma in caramel.
- Pregatim crema astfel:
- Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.
- Omogenizam pana cand se topeste zaharul.
- Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.
- Intre timp pregatim blatul:
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat.
- Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albusuri, amestecam de sus in jos.
- Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.
- Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.
- Mai dam la copt 15-20 minute.
- Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.
- Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.