Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata

de Alexandra Burz in Torturi, 23 Ian 2016 | 5397 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 150 gr zahar
  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • Frisca lichida 200 ml
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata menaj rasa alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata:

  • In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.
  • Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.
  • Imbracam forma in caramel.
  • Pregatim crema astfel:
  • Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.
  • Omogenizam pana cand se topeste zaharul.
  • Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.
  • Intre timp pregatim blatul:
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. 
  • Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albusuri, amestecam de sus in jos.
  • Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.
  • Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.
  • Mai dam la copt 15-20 minute.
  • Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si sarlota