Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.
Il impartim in doua si il punem la frigider.
Setam cuptorul la 220grade C si il pornim.
Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si adaugam peste ele sucul de lamaie si 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
Le lasam sa fiarba la foc mic8 minute dupa care adaugam cele doua linguri de praf de budinca.
Amestecam bine si luam de pe foc.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem ambele foi.
Ungem o tava de tarta cu margarina si asezam o foaie.
Turnati fructele impreuna cu sucul format. Taiem margarina bucati mici si o asezam pe toata suprafata tartei. Taiem cealalta foaie in fasii de 2-3 cm latime si le asezam astfel incat sa realizam un grilaj.
Apasam pe margine sa se uneasca grilajul cu foaia din tava.
Ungem grilajul cu apa si presarati o lingura de zahar.
Dam tava la cuptor la 220 grade pt un sfert de ora dupa care reducem temperatura la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste bine.
Lasam tarta sa se raceasca in tava.
TIPS-URI
1
Se pot folosi caise congelate sau din compot sau se pot inlocui caisele cu ce fructe dorim.Eu am folosit pentru decor cateva afine pe care le-am pus printre ochiurile grilajului inainte de a baga tarta la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.