Se prepara repede si este buna si satioasa.
Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.
Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si se calesc cubuletele de pui. Se adauga ciupercile, putina sare si se lasa la calit impreuna, pana scade aproape toata apa lasata de acestea. Se pune pasta de ardei apoi rosiile decojite si tocate. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si ketchup-ul, iar la final zaharul (acesta se poate pune in functie de gust).
Faina se dizolva in putina apa apoi se amesteca cu smantana. Se toarna peste tocanita si se amesteca continuu, pana se omogenizeaza. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 5 minute.
Se serveste alaturi de paste, sau daca preferati cu cartofi piure.
1
Se poate renunta la faina, daca tocanita are o consistenta mai groasa inainte de a o adauga in compozitie.