- Pentru blatul de cacao:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 120 g faina
- 3 lingurite cacao
- 70 ml ulei
- 1 praf de copt
- Pentru bezeaua de cocos:
- 2 albusuri
- 150 g zahar
- 100 g nuca de cocos
- Pentru mousse-ul de ananas:
- 1 conserva ananas
- 200 ml frisca lichida
- 50 g zahar pudra
- 15 g gelatina
- Pentru ciocolata care imbraca bezeaua:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata neagra pentru a imbraca blatul de bezea cu nuca de cocos
- 4 linguri frisca lichida
- Pentru decor:
- 150 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos:
- Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos.
- Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 25-30 minute in cuptorul preincalzit.
- Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi imbracam o suprafata cu jumatate din cantitea de ciocolata si frisca lichida, care au fost topite la microunde la 600° 2-3 min. Dupa ce se va intari putem sa intoarcem blatul si il imbracam cu restul de ciocolata topita impreuna cu frisca lichida.
-
Cat timp asteptam sa se intareasca ciocolata incepem sa pregatim blatul cu cacao.
-
Batem albusurile cu zahar pana devin o spuma foarte tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand usor, de sus in jos.
- Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si la final uleiul.
- Coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute sau pana in momentul in care trece testul cu scobitoarea. Pentru a pregati mousse-ul de ananas batem frisca tare, pasam cuburile de ananas (pastram 1/2 din conserva pe care le tocam in cuburi) cu 3 linguri compot, apoi amestecam frisca cu ananasul pasat si cuburi.
- Topim gelatina in 4 linguri de compot, apoi o dizolvam la baine-marie.
- Cand s-a dizolvat adaugam cat timp o tinem pe foc 2 linguri din frisca, amestecam, apoi o turnam totul peste mousse-ul de ananas si amestecam rapid pentru a omogeniza compozitia.
- Taiem blatul de cacao racit in jumatate si il insiropam usor cu sirop de ananas. Turnam jumatate din crema peste blat.
- Apoi punem blatul de bezea imbracat in ciocolata.
- Punem restul de crema peste bezea, apoi al doilea blat de cacao insiropat. Dam la rece pentru 4 ore sau pana a doua zi, Adi il putem decora cu ciocolata si frisca dupa cum dorim.
TIPS-URI
1
Puteti inlocui ananasul cu ce fructe doriti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos" nu uita sa-i faci un review.