Tocana de cartofi cu iepure

de Lau in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2016 | 2815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • rosii(in ulei de masline)
  • 6 cartofi
  • 2 pulpe de iepure
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 g muschi de porc
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu iepure:

Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam la dospit.

Curatam cartofi, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei.

Pulpele de pui le spalam si le fierbem cateva minute.Dupa ce au fiert le prajim pe ambele parti in ulei, muschiul il taiem felii si il prajim.

Le scoatem intr-un vas si le acoperim,

In uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin,adaugam ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam rosiile (cu tot cu busuioc si usturoi)

Amestecam si adaugam cartofii taiati felii, sucul de rosii, condimente dupa gust si lasam pe foc cca 5 min dupa care turnam amestecul intr-o tava unsa  cu ulei, pulpele de iepure.

Intindem aluatul pe masa infainata si decupam cercuri care le vom aseza deasupra tocanei.

Ungem cu oul bautu cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Duo de sarmale cu varza si carne