Gogosari in otet
Postat de: COSTEO in MuraturiGogosarii se spala si se curata de seminte,si se taie in 4 bucati. Intr-un lighean se pune 1 litru de otet ,zaharul , 2 lingurite de sare fina si se amesteca lichidul pana se topeste tot...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie si mac
Postat de: mihasara in PrajituriUngem tava cu margarina si incingem cuptorul. Razuim lamaile si stoarcem sucul. Batem spuma margarina cu zaharul si ouale. Adaugam peste margarina, frisca lichida si...Citeste continuarea
Gulab Jamun - Desert indian
Postat de: Poliana in DulciuriAmestecam laptele praf cu faina si bicarbonatul - cu o mana, lingura, tel...ce vreti voi - punem si untul moale si amestecam cu varfurile degetelor ca sa obtinem un fel de aluat nisipos. Turnam si...Citeste continuarea
Guguluf Aromat
Postat de: mimmi in DulciuriIntr-un bol mixam ouale,untul si zaharul. Adaugam frisca lichida,lichiorul,coaja rasa si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam fulgi de...Citeste continuarea
Ganache de ciocolata cu frisca aromata
Postat de: Dea_Dea in PrajituriGanache: Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Gulas de porc cu zacusca si tuica
Postat de: CookieMonster in PorcSe testeaza calitatea tuicii :) 1. Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu putina sare. 2. Adaugam carnea taiata cubulete si lasam se faca in siuc...Citeste continuarea
Galaktoboureko 2
Postat de: doralinda72 in DulciuriPunem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui,...Citeste continuarea
Guguluf cu mac si lamaie
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriLamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am...Citeste continuarea
Gratin de broccoli cu pui
Postat de: adriana65 in PuiÎntr-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile...Citeste continuarea
Gogosi pufoase la cuptor
Postat de: gatiticuspor in DulciuriIntr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Ela68 in Mancaruri de postTaiem ceapa si o calim in ulei. Se curata legumele de coaja si se taie mai grosier, cubulete sau rondele si le calim .Mai putin conopida, brocolli si rosiile cherry pe care le adaugam mai...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Creatsa in DulciuriPregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute. Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Gustare taraneasca
Postat de: Patricia_Iordache_79 in SandvisuriPrajim putin feliile de paine, le frecam cu catelul de usturoi, ungem cu putina untura, punem putina sare si boia dulce, apoi castravete murat taiat cubulete mici. Doamneeee, e asa de bun! Mai...Citeste continuarea
Gulas de vita cu piure pufos de...
Postat de: TAB1TA in VitaAm inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel. Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii. I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit. Am...Citeste continuarea
Gulas de post
Postat de: Doinavar in Mancaruri de postPentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute. Intre...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu gem
Postat de: sasha in DulciuriCernem faina, facem un cuib in mijloc, adaugam zaharul, esenta, ouale, drojdia dizolvata in apa calduta, framantam bine cu apa calduta. Cand devine vartoasa, dar un pic mai moale, ca sa finalizam...Citeste continuarea
Gris cu lapte-Desertul copilariei
Postat de: simona72 in Mancare copiiPunem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l...Citeste continuarea
Gogosi cu jeleu de kiwi
Postat de: simona72 in DulciuriFaceti un aluat dospit din ingredientele mentionate mai sus, sau faceti ca si mine un alaut la masina de paine, ingredientele fiind puse in urmatoarea ordine: laptele caldut, ouale batute, uleiul,...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Sidy in DulciuriPunem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...Citeste continuarea
Gerbeaux cu nuci si gem piersici
Postat de: yaya67 in PrajituriFaina se freaca cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriLaptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Gogosile bunicii
Postat de: RuxyRux in PrajituriFaina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald. Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de...Citeste continuarea
Guguluf a`la Cleme
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMargarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se...Citeste continuarea
Galuste cu prune din aluat cu cartofi
Postat de: Ela68 in PrajituriCartofii se spala si se fierb in coaja. Se rad pe razatoarea cu gauri mici sau se paseaza cu strivitorul de catorfi, amestecandu-se apoi cu uleiul. Dupa ce s-au racit, se adauga oul si faina....Citeste continuarea
Gogosele de dovleac cu scortisoara
Postat de: cristeena20 in PrajituriCuratam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit. Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa...Citeste continuarea
Gris cu lapte ca pe vremea bunicii
Postat de: susu in DulciuriPunem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati...Citeste continuarea
Gogoşele cu iaurt
Postat de: diaconta in DulciuriIaurtul l-am amestecat cu oul,zaharul,vanilia si coaja de lamâie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea. Am pus apoi faina peste amestecul de iaurt amestecând cu...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu varza si conopida
Postat de: delia64 in MuraturiSe aleg gogosari mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte . Varza se spala si se razuieste , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta...Citeste continuarea
Gnocchi ai quattro formaggi
Postat de: Ela68 in FarfalleSe pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente. Intre timp,...Citeste continuarea
Greta Garbo
Postat de: Creatsa in PrajituriFacem o maia din drojdie ,zahar,apa minerala calduta si 2 linguri de faina si o lasam la loc caldut 15 minute. Intre timp amestecam faina cu sarea si o cernem. Adaugam peste faina untul taiat...Citeste continuarea
Galuste cu gem de prune
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriCum preparam: Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare....Citeste continuarea
Gulaş
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carneUleiul l-am pus în vasul în care urmeaza sa pregatesc gulaşul. Am pus apoi ceapa taiata marunt sa se caleasca putin. Am luat de pe foc,am adaugat boiaua si carnea taiata cubulete....Citeste continuarea
Gogosari intregi in otet
Postat de: delia64 in MuraturiGogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi . Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill. Printre gogosari pun bucatele de hrean si boabe...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: simona72 in SalateReteta mea este in felul urmator: nu vom zdrobi legumele sau avocado...ci le vom taia pe toate din cutit cit putem de marunt. Rosiile taiate cubulete mici, la fel si ceapa rosie, ceapa verde...Citeste continuarea
Gogosi grecesti
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un castron facem un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere si 1ceasca cu apa calda; amestecam cu lingura si lasam sa creasca 20 min. in acest timp,intr-un vas pe foc, punem...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un castron facem maiaua din drojdie, putin lapte, zahar si putina faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Separat batem ouale bine, adaugam restul de lapte, iaurtul, zaharul,...Citeste continuarea
Gem si nectar de corcoduse galbene
Postat de: Doinavar in Dulceata / GemSe pun corcodusele in apa rece, se spala bine si se scot din apa bine scurse, direct intr-o oala mare. Adaugati 500 g zahar si puneti oala la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand, cam o...Citeste continuarea
Ghebe cu oua
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeSpalam ghebele foarte bine, le punem intr-o oala cu apa la fiert si le lasam sa fiarba un clocot. Curatam ceapa, o taiem si o calim in ulei. Adaugam ghebele scurse de apa. Punem repede sarea,...Citeste continuarea
Gogosi cu crema ciocolata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriPunem intr-un vas faina si la mijloc dizolvam drojdia cu laptele caldut. Adaugam sarea, untul si zaharul. Amestecam si incepem sa framantam adaugand apa calduta pana devine un aluat usor de...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu dulceata de visine
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriDizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile,...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: eduard_09 in DulciuriAmestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,acoperim si lasam deoparte cca 10 minute. Intr-un vas amestecam faina cu coaja de lamaie, praful de sare, zaharul, facem o gaura in...Citeste continuarea
Galuste cu mere
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancare copiiCuratam merele de coaja, cotor si le taiem cubulete mici. Le amestecam cu oul, apa, scortisoara, sarea si faina cat cuprinde (eu am pus cam 200-300 g). Faina e bine sa o puneti treptat pana...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: AdriiAdi in DulciuriCerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: alexandra27 in Aperitive / GarnituriCu o lingura de scoate avocado din coaja. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosia se curata de coaja si de seminte,iar apoi se taie in cubulete micute. Se amesteca totul.Se sareaza si...Citeste continuarea
Gogosi umplute, la cuptor
Postat de: Zamfira in DulciuriAluatul pentru gogosi:amestecam 100 ml lapte cu drojdia si zaharul, lasam la crescut aproximativ 10 minute. Cernem faina, adaugam compozitia de lapte cu drojdie, galbenusul, sare, untul...Citeste continuarea
Gulas ca la Timisoara
Postat de: Doinavar in PorcCuratati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati...Citeste continuarea
Gaina la cuptor cu vin si bere
Postat de: Doinavar in PuiPuneti la fiert gaina intreaga in apa rece cu putina sare, cat sa o acopere cu ~5 cm, impreuna cu cepele, un morcov si patrunjelul/pastarnacul. Se lasa sa fiarba, la foc mic cu capac, ~1 ora....Citeste continuarea
Galuste cu visine
Postat de: AnyCostescu in DulciuriSe pun cartofii la fiert cu tot cu coaja.... Dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici.. Se amesteca cu oul, cele 3 linguri cu zahar si faina...Citeste continuarea
Guguluf cu mere
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postIntr-un castron amestecam faina,praful de copt si zahar,adaugam apa minerala,coaja de lamaie,amestecam cu telul sa nu se formeze cocoloase apoi amestecam ulei cate putin; punem intr-un bol...Citeste continuarea
Galuste “infailibile” pentru supa
Postat de: Doinavar in SupeIntr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o ( uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa. Intr-o...Citeste continuarea