A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogosi pufoase cu stafide

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie. Laptele se incalzeste in...Citeste continuarea

Galuste din malai cu capsuni

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri

1.  Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase. 3. Se...Citeste continuarea

Galuste in danf

Postat de: babi5 in Mancaruri de legume

Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata   marunt si se caleste. Se...Citeste continuarea

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Postat de: susu in Prajituri

Se topeste untul impreuna cu ciocolata rupta bucati la cutorul cu microunde. Se introduce pentru 40 secunde-1 minut dupa care se scoate, se amesteca in bol si se repeta operatiunea pana cand...Citeste continuarea

Gogoşi turnate

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: camelia75 in Dulciuri

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu...Citeste continuarea

Gratin din piept de pui cu cartofi noi

Postat de: Sidy in Pui

Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru...Citeste continuarea

Galuste cu caise

Postat de: camelia75 in Dulciuri

Spalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar. Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Gustare rapida cu miez de lapte si...

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie (fara pic de ulei in ea) punem la prajit feliutele de paine. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si pe cealalta. Le punem pe o farfurie, le stropim cu ulei de masline,...Citeste continuarea

Gogosi din flori de salcam

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Preparam aluatul ca de clatite, dar il lasam ceva mai gros. Punem ulei la incins in tigaie, luam cate o floare sau doua, depinde cat sunt de mari si le trecem prin  aluat cu grija, apoi le...Citeste continuarea

Guguluf cu sos de ciocolata

Postat de: aliliana in Prajituri

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Marilena in Mancaruri de post

-se caleste foarte putin ceapa,apoi se adauga sare,piper,bulionul si apa -se lasa la fiert cu capac aproximativ 10 min dupa care  se adauga restul legumelor taiate rondele mari -cand...Citeste continuarea

Galete de orez cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw vegan

Se topesc uleiurile pe baie de aburi( nu dureaza mult). Se amesteca cu laptele praf, vanilia, cacaoa si indulcitorul( dupa gust). Crema obtinuta trebuie sa fie groasa sa se poata intinde....Citeste continuarea

Gingerata cu goji si citrice

Postat de: adnia in Bauturi

In vasul blenderului vertical se pune ghimbirul maruntit, mierea, fructele goji, siropul de catina si 1/2 pahar apa. Se mixeaza bine, pana la transformarea amestecului intr-o pasta fina. Separat,...Citeste continuarea

Gogosi cu flori de salcam

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Florile de salcam le tinem in apa rece cateva minute pentru a iesi la suprafata gandaceiii ce se ascund in ele. Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pudra, 3 linguri ulei, un praf de sare, coaja...Citeste continuarea

Gratar de 1 Mai

Postat de: Elena_Daria in Pui

Am pregatit totul cu o seara inainte si am lasat sa stea la marinat pana a doua zi. Am crestat putin pulpele, le-am uns cu putin ulei de masline apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de...Citeste continuarea

Gustare de Florii

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Se rasucesc feliile de muchiulet in forma de petale si se prind cu ajutorul unei scobitori pentru cockteil; Se aseaza "mugurii"de miez de lapte pe floare Din ceapa verde se fac...Citeste continuarea

Gulas de porc cu legume la wok si orez

Postat de: TAB1TA in Porc

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul...Citeste continuarea

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

Postat de: TAB1TA in Porc

Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate.  La final se...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii

Postat de: simona72 in Paste

Uleiul il punem la incins intr-o tigaie, adaugam baconul taiat feliute, lasam sa se prajeasca putin, adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele, mai lasam 1 minut si adaugam conserva de suc de...Citeste continuarea

Grapefruit Goji Curd

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate, oprim focul si-l lasam sa se racoreasca. 2. Intr-un vas de inox mixam bine untul cu...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu pateu de linte

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Lintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa.  Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun...Citeste continuarea

Gulas de Soia Inedit cu chimen

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Incepem prin a fierbe cuburile de soia Inedit pentru 15-20 de minute. Le presam usor cu o paleta pentru a elimina surplusul de apa, dupa care le calim impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt....Citeste continuarea

Gogosi cu bere(de post )

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem...Citeste continuarea

Gustare - chifle umplute

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se taie capacul chiflelor, se scobeste miezul. Se taie cubulete salamul si zucchini. Se sparge oul si se bate. Se unge interiorul chiflelor cu putin unt. Se pun bucatelele de salam si...Citeste continuarea

Gustare calda cu cascaval "Delaco"

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Forma ceramica se unge cu unt. Mamaliga se amesteca impreuna cu oul si de pune in forma. Deasupra se rade cascaval si se baga in cuptorul incins la 150 grade pentru 20-30 minute. Se...Citeste continuarea

Gustare ''Corabii in deriva'' cu...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Se taie chifla in doua si se baga la cuptor 5 min,apoi se presara cascaval peste chifla. Miezul de lapte se taie in patru,salamul este pe post de vela,maslina un steag, rosiile sunt matelotii...Citeste continuarea

Gris cu bautura din soia Joia...

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Bautura din soia  cu zaharul si zaharul vanilat se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba, se pune in ploaie grisul si se amesteca energic pentru a nu se face cocoloase. Se lasa la...Citeste continuarea

Geandra(ciulama de malai)

Postat de: crissvalentina in Mancaruri cu carne

Se prajesc putin pulpele de pui taiate in 2 sau 3. Dupa ce sunt aproape gata se scot din tigaie si se pune la calit ceapa impreuna cu ardeiul taiat cuburi. Dupa ce ceapa si ardeiul sunt gata se...Citeste continuarea

Gogosi colturoase :)

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Se face un aluat din toate ingredientele (mai putin zaharul pudra si uleiul!). Intindem aluatul pe masa de lucru si il decupam dupa bunul plac (eu am folosit pintenul). Punem intr-o...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos Bolognese

Postat de: botcrina in Mancaruri cu carne

Gnocchi Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit. Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină. Peste cartofi punem...Citeste continuarea

Gougeres-gogosele cu branza

Postat de: marianascarlat in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas, se amesteca laptele cu untul, apoi se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se adauga sarea si faina, toata odata. Se amesteca energic cu o lingura din lemn, pana cand se obtine un aluat...Citeste continuarea

Ghee - unt clarifiat sau purificat

Postat de: TAB1TA in Sosuri

Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic. Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata. Se spumeaza. Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se...Citeste continuarea

Gogosi a la mama

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici...Citeste continuarea

Gateau au chocolat

Postat de: ianculubita in Prajituri

Topim in bain-marie untul si ciocolata, dam deoparte sa se raceasca, adaugam faina apoi galbenusurile pe rand amestecand energic dupa fiecare; dupa ce totul este omogenizat, incorporam usor...Citeste continuarea

Gogosi cu mere(de post)

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de post

Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta. Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera...Citeste continuarea

Gustare cu soia si mixt de legume

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Soia am hidratat-o cu 100 ml apa fiarta. Mixul de legume impreuna cu ceapa taiata marunt le-am calit in 50 ml ulei, cca 10 minute. Soia am scurs-o intr-o strecuratoare, am pus-o in castron, am...Citeste continuarea

Gogosi cu gaura

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Se dizolva drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina. Se framanta bine , sa iasa un aluat potrivit de tare,...Citeste continuarea

Gnocchi din cartofi dulci cu sos de...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Paste

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu). 2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se...Citeste continuarea

Garnitura cartofi evantai

Postat de: andremys in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se feliaza astfel incat baza sa ramana intreaga. Fiecare felie se umple cu cate o felie de costita. Se bat ouale si se pun peste cartofi iar dupa aceea se stropesc cu...Citeste continuarea

Galuste de dovlecei si branza la ceaun

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Amestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: marianascarlat in Mancaruri de post

Într-un castron mare pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plicul de drojdie. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: camelia75 in Dulciuri

1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat. 2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte....Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Prepararea compozitiei: -separam galbenusurile de albusuri. -batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. -galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar,...Citeste continuarea

Gulas de pui cu ciuperci

Postat de: ianculubita in Pui

Taiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie,...Citeste continuarea

Gogosi de post cu suc de portocale

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute....Citeste continuarea

Galuste cu sos de branza si bacon

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase : http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc...Citeste continuarea

Gogosi turnate, cu iaurt

Postat de: dakris in Dulciuri

Ouale, iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie se mixeaza. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins. Se mixeaza bine. Rezulta o compozitie destul de moale (ca cea pt galustile din...Citeste continuarea

Gogosi pufoase cu ciocolata

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pregatim o maia din drojdie ,1 lingura de zahar,1 lingura faina si apa minerala calduta pe care o lasam la dospit 30 de minute. Mixam oul+galbenusul impreuna cu zaharul vanilat pana isi...Citeste continuarea

Gogosi cu ciocolata

Postat de: mon in Dulciuri

Incalzim usor laptele, adaugam drojdia si omogenizam bine, punem zaharul vanilat, sare, galbenusurile si coaja de lamaie. Amestecam bine, adaugam faina cernuta si incepem framantarea 30 minute. In...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]