Gogosi pufoase cu stafide
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriFaina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie. Laptele se incalzeste in...Citeste continuarea
Galuste din malai cu capsuni
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase. 3. Se...Citeste continuarea
Galuste in danf
Postat de: babi5 in Mancaruri de legumeSe curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata marunt si se caleste. Se...Citeste continuarea
Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Postat de: susu in PrajituriSe topeste untul impreuna cu ciocolata rupta bucati la cutorul cu microunde. Se introduce pentru 40 secunde-1 minut dupa care se scoate, se amesteca in bol si se repeta operatiunea pana cand...Citeste continuarea
Gogoşi turnate
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: camelia75 in Dulciuri1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu...Citeste continuarea
Gratin din piept de pui cu cartofi noi
Postat de: Sidy in PuiTaiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru...Citeste continuarea
Galuste cu caise
Postat de: camelia75 in DulciuriSpalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar. Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Gustare rapida cu miez de lapte si...
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie (fara pic de ulei in ea) punem la prajit feliutele de paine. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si pe cealalta. Le punem pe o farfurie, le stropim cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Gogosi din flori de salcam
Postat de: adasev12 in DulciuriPreparam aluatul ca de clatite, dar il lasam ceva mai gros. Punem ulei la incins in tigaie, luam cate o floare sau doua, depinde cat sunt de mari si le trecem prin aluat cu grija, apoi le...Citeste continuarea
Guguluf cu sos de ciocolata
Postat de: aliliana in PrajituriAlbusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Marilena in Mancaruri de post-se caleste foarte putin ceapa,apoi se adauga sare,piper,bulionul si apa -se lasa la fiert cu capac aproximativ 10 min dupa care se adauga restul legumelor taiate rondele mari -cand...Citeste continuarea
Galete de orez cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganSe topesc uleiurile pe baie de aburi( nu dureaza mult). Se amesteca cu laptele praf, vanilia, cacaoa si indulcitorul( dupa gust). Crema obtinuta trebuie sa fie groasa sa se poata intinde....Citeste continuarea
Gingerata cu goji si citrice
Postat de: adnia in BauturiIn vasul blenderului vertical se pune ghimbirul maruntit, mierea, fructele goji, siropul de catina si 1/2 pahar apa. Se mixeaza bine, pana la transformarea amestecului intr-o pasta fina. Separat,...Citeste continuarea
Gogosi cu flori de salcam
Postat de: ianculubita in DulciuriFlorile de salcam le tinem in apa rece cateva minute pentru a iesi la suprafata gandaceiii ce se ascund in ele. Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pudra, 3 linguri ulei, un praf de sare, coaja...Citeste continuarea
Gratar de 1 Mai
Postat de: Elena_Daria in PuiAm pregatit totul cu o seara inainte si am lasat sa stea la marinat pana a doua zi. Am crestat putin pulpele, le-am uns cu putin ulei de masline apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de...Citeste continuarea
Gustare de Florii
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriSe rasucesc feliile de muchiulet in forma de petale si se prind cu ajutorul unei scobitori pentru cockteil; Se aseaza "mugurii"de miez de lapte pe floare Din ceapa verde se fac...Citeste continuarea
Gulas de porc cu legume la wok si orez
Postat de: TAB1TA in PorcSe pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul...Citeste continuarea
Gulas de porc cu fasole galbena pastai
Postat de: TAB1TA in PorcSe toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate. La final se...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii
Postat de: simona72 in PasteUleiul il punem la incins intr-o tigaie, adaugam baconul taiat feliute, lasam sa se prajeasca putin, adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele, mai lasam 1 minut si adaugam conserva de suc de...Citeste continuarea
Grapefruit Goji Curd
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate, oprim focul si-l lasam sa se racoreasca. 2. Intr-un vas de inox mixam bine untul cu...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu pateu de linte
Postat de: aliliana in Mancaruri de postLintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa. Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun...Citeste continuarea
Gulas de Soia Inedit cu chimen
Postat de: Dya in Mancaruri de postIncepem prin a fierbe cuburile de soia Inedit pentru 15-20 de minute. Le presam usor cu o paleta pentru a elimina surplusul de apa, dupa care le calim impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt....Citeste continuarea
Gogosi cu bere(de post )
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriApa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem...Citeste continuarea
Gustare - chifle umplute
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe taie capacul chiflelor, se scobeste miezul. Se taie cubulete salamul si zucchini. Se sparge oul si se bate. Se unge interiorul chiflelor cu putin unt. Se pun bucatelele de salam si...Citeste continuarea
Gustare calda cu cascaval "Delaco"
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriForma ceramica se unge cu unt. Mamaliga se amesteca impreuna cu oul si de pune in forma. Deasupra se rade cascaval si se baga in cuptorul incins la 150 grade pentru 20-30 minute. Se...Citeste continuarea
Gustare ''Corabii in deriva'' cu...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriSe taie chifla in doua si se baga la cuptor 5 min,apoi se presara cascaval peste chifla. Miezul de lapte se taie in patru,salamul este pe post de vela,maslina un steag, rosiile sunt matelotii...Citeste continuarea
Gris cu bautura din soia Joia...
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postBautura din soia cu zaharul si zaharul vanilat se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba, se pune in ploaie grisul si se amesteca energic pentru a nu se face cocoloase. Se lasa la...Citeste continuarea
Geandra(ciulama de malai)
Postat de: crissvalentina in Mancaruri cu carneSe prajesc putin pulpele de pui taiate in 2 sau 3. Dupa ce sunt aproape gata se scot din tigaie si se pune la calit ceapa impreuna cu ardeiul taiat cuburi. Dupa ce ceapa si ardeiul sunt gata se...Citeste continuarea
Gogosi colturoase :)
Postat de: Valclaudia in PrajituriSe face un aluat din toate ingredientele (mai putin zaharul pudra si uleiul!). Intindem aluatul pe masa de lucru si il decupam dupa bunul plac (eu am folosit pintenul). Punem intr-o...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos Bolognese
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneGnocchi Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit. Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină. Peste cartofi punem...Citeste continuarea
Gougeres-gogosele cu branza
Postat de: marianascarlat in Aperitive / GarnituriIntr-un vas, se amesteca laptele cu untul, apoi se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se adauga sarea si faina, toata odata. Se amesteca energic cu o lingura din lemn, pana cand se obtine un aluat...Citeste continuarea
Ghee - unt clarifiat sau purificat
Postat de: TAB1TA in SosuriPachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic. Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata. Se spumeaza. Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se...Citeste continuarea
Gogosi a la mama
Postat de: Dea_Dea in PrajituriFaina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici...Citeste continuarea
Gateau au chocolat
Postat de: ianculubita in PrajituriTopim in bain-marie untul si ciocolata, dam deoparte sa se raceasca, adaugam faina apoi galbenusurile pe rand amestecand energic dupa fiecare; dupa ce totul este omogenizat, incorporam usor...Citeste continuarea
Gogosi cu mere(de post)
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de postFaina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta. Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera...Citeste continuarea
Gustare cu soia si mixt de legume
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postSoia am hidratat-o cu 100 ml apa fiarta. Mixul de legume impreuna cu ceapa taiata marunt le-am calit in 50 ml ulei, cca 10 minute. Soia am scurs-o intr-o strecuratoare, am pus-o in castron, am...Citeste continuarea
Gogosi cu gaura
Postat de: Alinutza80 in DulciuriSe dizolva drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina. Se framanta bine , sa iasa un aluat potrivit de tare,...Citeste continuarea
Gnocchi din cartofi dulci cu sos de...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Paste1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu). 2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se...Citeste continuarea
Garnitura cartofi evantai
Postat de: andremys in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se feliaza astfel incat baza sa ramana intreaga. Fiecare felie se umple cu cate o felie de costita. Se bat ouale si se pun peste cartofi iar dupa aceea se stropesc cu...Citeste continuarea
Galuste de dovlecei si branza la ceaun
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAmestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: marianascarlat in Mancaruri de postÎntr-un castron mare pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plicul de drojdie. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: camelia75 in Dulciuri1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat. 2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte....Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: Valclaudia in PrajituriPrepararea compozitiei: -separam galbenusurile de albusuri. -batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. -galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar,...Citeste continuarea
Gulas de pui cu ciuperci
Postat de: ianculubita in PuiTaiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie,...Citeste continuarea
Gogosi de post cu suc de portocale
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPunem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute....Citeste continuarea
Galuste cu sos de branza si bacon
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase : http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc...Citeste continuarea
Gogosi turnate, cu iaurt
Postat de: dakris in DulciuriOuale, iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie se mixeaza. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins. Se mixeaza bine. Rezulta o compozitie destul de moale (ca cea pt galustile din...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu ciocolata
Postat de: Creatsa in DulciuriPregatim o maia din drojdie ,1 lingura de zahar,1 lingura faina si apa minerala calduta pe care o lasam la dospit 30 de minute. Mixam oul+galbenusul impreuna cu zaharul vanilat pana isi...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata
Postat de: mon in DulciuriIncalzim usor laptele, adaugam drojdia si omogenizam bine, punem zaharul vanilat, sare, galbenusurile si coaja de lamaie. Amestecam bine, adaugam faina cernuta si incepem framantarea 30 minute. In...Citeste continuarea