Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune ceapa tocată. Se căleşte puţin apoi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe. Se lasă împreună 1 minut, se adaugă făina se rumeneşte puţin apoi se stinge cu supa de pui şi lapte. Se adaugă smântâna şi brânza tăiată cubuleţe, amestecând continuu până ce aceasta din urmă se topeşte. Se condimentează cu sare şi piper apoi sosul se pune la rece.
Cu uleiul rămas se unge un vas de cuptor. Broccoli se aranjează în vas, se adaugă pieptul de pui, jumătate din roşiile uscate tăiate fâşii şi capere. Se toarnă sosul de brânză şi restul roşiilor tăiate. Se acoperă cu parmezanul amestecat cu pesmet, se bate uşor vasul de masă pentru ca sosul să cuprindă şi ingredientele din stratul inferior apoi se dă la cuptor.
Se coace la o temperatură de 220 grade timp de 35 - 40 de minute.