Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi

de Tabita _ in Vita, 22 Mar 2013 | 5117 vizualizari

 

De cand am gatit prima data gulas si mi-a iesit exact asa cum ii stiam eu gustul, savuros si gustos, il fac de cate ori am ocazia si incerc sa-l combin cu ce am la indemana. De data asta m-am gandit la un piure de cartofi si morcovi. De morcovi mai mult pentru culoare, dar si pentru gust.

 

INGREDIENTE

  • 400 g gulas de vita
  • 2 catei usturoi
  • 12 cartofi (mai mici)
  • 2 morcovi
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi:

Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel.

Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii.

I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit.

Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine.

Carnea am spalat-o, am sters-o, am condimentat-o.

Am pus-o in tigaia incinsa in care am pus o lingura de ulei de masline.

Am lasat-o sa se caleasca pana cand culoarea a devenit albicioasa.

Am adaugat usturoiul taiat in patru.

Am lasat in continuare la foc mic si am amestecat din cand in cand pana a scazut toata zeama.

Am adaugat apa cat sa o acopere, am pus capacul si am lasat in continuare la foc mic inca 45 de minute.

Se verifica din cand in cand daca mai e nevoie de putina apa ca sa nu se arda.

Se verifica cu furculita daca carnea e gata.

Se serveste impreuna cu piureul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pune boia.

2

Puteti folosi verdeturi aromate. Eu am pus ierburi de provence.

3

Se poate servi cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de vitel cu cartofi