Am incercat mai multe retete de gogosi,insa asta imi este cel mai mult pe plac.Sunt foarte bune si va asigur ca si dupa trei zile raman pufoase.:)
1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 ligurita de faina si 3 linguri de lapte.
4.Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.
5.Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.
6.Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.
7.Le prajiti in ulei incins.
8.Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9.Dupa ce le-ati prajit le puteti umple cu ciocolata sau gem, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)
10.Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!