Ce e de facut cand copiii au pofta de gogosi, dar nu au rabdare sa astepte sa faci gogosi cu aluat, framantat si dospit? Noroc ca exista si varianta asta! Se fac foarte repede si usor si sunt foarte gustoase. Unde mai pui ca micutii se si amuza pe seama formelor pe care le capata la prajit....:)
Ouale, iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie se mixeaza. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins. Se mixeaza bine. Rezulta o compozitie destul de moale (ca cea pt galustile din gris), care curge (motiv pt care, la prajit, gogosile capata diverse forme). Compozitia se varsa cu lingura in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti...se intorc si singure :P se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante, apoi se pudreaza cu zahar.
1
Uleiul trebuie sa fie cam cat latimea a 2 degete in recipientul in care sa prajeste.