Doar atat pot sa spun,sunt cele mai bune gogosi pe care le-am mancat/facut pana acum!Daca aveti copii cu siguranta vor fi incantati .
Pregatim o maia din drojdie ,1 lingura de zahar,1 lingura faina si apa minerala calduta pe care o lasam la dospit 30 de minute.
Mixam oul+galbenusul impreuna cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam coaja de lamaie.
Intr-un vas amestecam 400-450 g faina cu sare apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam maiaua,amestecul de ou si laptele caldut si omogenizam bine.Adaugam cate putin din untul topit apoi tapetam o masa de lucru cu restul de faina si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la loc caldut ,ferit de curent cca 1 ora.
Intindem o foaie de aluat de 0.5 cm grosime si taiem gogosile cu ajutorul unui pahar apoi le lasam la dospit inca 30 de minute.
Prajim gogosile in ulei incins la foc mic pe amandoua partile pana prind o culoare frumoasa. Le lasam la racit apoi le umplem cu crema de ciocolata si le pudram cu zahar.
Merg de minune alaturi de un pahar de lapte caldut!