Gogosi sau pancove
Postat de: danakarin in PrajituriAmestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu...Citeste continuarea
Galuste cu branza sarata
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriDin faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute. Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot...Citeste continuarea
Gulas cu carne de porc
Postat de: antici_gabytza in PorcCarnea o taiem felii si o condimentam cu sare si piper. In cratita in care vom face gulasul prajim carnea pe ambele parti. Adaugam ceapa tocata si amestecam din cand in cand pana se inmoaie putin....Citeste continuarea
Galette cu ciuperci si cascaval in...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDoua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea. Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu lingura
Postat de: Mirela_Tilvescu in DulciuriSe pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine...Citeste continuarea
Gustare pentru pici
Postat de: Constelatialeu in SandvisuriTaiere si asamblare dupa imaginatia fiecaruia.. Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: dakris in DulciuriOul batut, laptele caldut, sarea, uleiul, drojdia uscata si coaja rasa de portocala se amesteca intr-un bol. Se incorporeaza faina, putin cate putin, se framanta pana rezulta un aluat nelipicios....Citeste continuarea
Greta Garbo_reteta anii90
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas amestecam galbenusurile cu margarina, untura, adaugam drojdia si praful de copt stins in putin otet, sare, esenta de vanilie, faina, iar la sfarsit punem smantana atat cat sa se lege...Citeste continuarea
Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriCuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se rade telemeaua de oaie si cascavalul. Cartofii se curata si se taie felii rotunde si subtiri. Luati o tava de cuptor si frecati-o pe fund cu...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: antici_gabytza in Mancare copiiPunem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu ciocolata
Postat de: Retete_din_suflet in PrajituriPunem drojdia, 1 lingurita de zahar si 2 lingurite de lapte caldut, intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam. Se pune la loc cald sa isi dubleze volumul. Batem...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: patrick_2010 in DulciuriCartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga:...Citeste continuarea
Galusti cu prune
Postat de: alinaelena88 in PrajituriSe fierb cartofii taiati cubulete, se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul + galbenusul si se amesteca cu faina. Prunele se curata de samburi si se presara cu zahar....Citeste continuarea
Guguluf cu mere
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalam merele, le decojim si le facem feliute. Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte. Separam ouale si mixam galbenusurile cu 200 gr de zahar pana isi...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Elena_Daria in SalateCuratam ceapa, o taiem marunt, apoi spalam rosia, si o taiem cubulete micute. Taiem fiecare avocado in doua, scoatem samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul de la...Citeste continuarea
Gratar de iarna
Postat de: carla27carla in PorcCeafa de porc si pulpa se portioneaza si se condimenteaza cu condimente pentru porc. Se lasa la frigider acoperita circa o jumatate de ora. Intre timp aprindem focul la gratar cu lemne si...Citeste continuarea
Grisine cu prosciutto si crema de...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPe o felie de prosciutto intindem cat mai subtire o jumatate de lingurita de crema de branza. O intindem uniform apoi o rulam pe grisina. Procedam la fel cu fiecare grisina in parte. Pina la...Citeste continuarea
Gulas transformat
Postat de: privatelaura in PorcCarnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mari. Intr-un ceaun de tuci, am pus ulei la incins si am prajit carnea. Am scos-o intr-un castron dupa ce s-a prajit. Ceapa si ardeiul le-am...Citeste continuarea
Gutuie coapta
Postat de: MotanLaOale in DulciuriGutuia se taie in jumatate si se inlatura partea tare cu samburi si codita. In locul format se pune zahar brun si se presara scortisoara. Se pune in cuptor pentru 35-40 minute pana se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne de pui
Postat de: Steffy in PuiSe curata cartofii si morcovii si se taie felii, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Adaugam ceapa taiata julien, legumele mexicane, 2-3 foi de dafin, sare si piper dupa gust. Presaram...Citeste continuarea
Gratin din piept de curcan umplut...
Postat de: Sidy in CurcanPieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele. Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: alice_ciobanu in PorcCarnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se...Citeste continuarea
Gris cu lapte si pere caramelizate
Postat de: adnia in DulciuriAm fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca putin si am ales o forma de floare de data aceasta pt a construi budinca de gris:...Citeste continuarea
Galuste cu gem de prune_Lumia
Postat de: ralu_ca in PrajituriPentru inceput se curata cartofii, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se paseaza ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca. Cartofii pasati se amesteca...Citeste continuarea
Ghebe la otet
Postat de: Constelatialeu in ConservePartea cea mai migaloasa este curatatul lor si alesul,trebuiesc ghebe micute ,buchetele de puisori de ghebe.Deci se aleg se spala bine de impuritati (paie,frunze,etc).Se pune la fier o oala cu 5 l...Citeste continuarea
Galuste pe pat de capsuni
Postat de: diana_k in PrajituriSe p regateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se...Citeste continuarea
Guguluf cu mere
Postat de: adriana65 in PrajituriMerele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de...Citeste continuarea
Ghiveci cu cascaval
Postat de: amalia01 in Mancaruri de legume- ceapa,dovelecelul,cartofii si ardeii se spala,se curata de coaja si se taie cubulete,apoi se calesc in 100 ml de ulei; - se adauga ciupercile scurse si oparite; - rosiile se decojesc si se...Citeste continuarea
Galusti cu gem
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine. Ne ungem pe maini cu...Citeste continuarea
Gogosari cu conopida si struguri
Postat de: amalia01 in MuraturiG ogosarii se spala si se curate de cotor Conopida se desface buchetele si se spala S trugurii se desprind de pe ciorchine S e umplu gogosarii cu conopida sau struguri si se aseaza in...Citeste continuarea
Gogosele umplute cu crema
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat: Se fierbe apa cu sarea si margarina pana se topeste, se adauga faina si se amesteca repede sa nu se faca cocoloase. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Uneori...Citeste continuarea
Guguluf cu ananas si ciocolata
Postat de: LadyCrs in PrajituriAm amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul si apoi am turnat din faina peste amestecand cu...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: Constelatialeu in ConserveGogosari se curata se spala si se taie feli potrivite. Bulionul, uleiul, zaharul, otetul, apa, sarea, boabele de mustar, piper si foile de dafin se dau in clocot, se adauga gogosarii taiati felii....Citeste continuarea
Gem de banane si ananas
Postat de: adnia in Dulceata / GemAm pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta...Citeste continuarea
Green smoothie
Postat de: adnia in BauturiReteta e simpla de tot: se blenduiesc impreuna cateva frunze proaspete de spanac (da, ati citit bine:)), doua mere rosii coapte si dulci, zeama de lamaie, putina apa si 1 lingurita...Citeste continuarea
Gogosi cu branza
Postat de: antici_gabytza in DulciuriIntr-un castron amestecam faina cu sarea si zaharul.Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa.Adaugam untul moale,iaurtul si restul de ingrediente si incepem sa framantam...Citeste continuarea
Gris cu lapte, miere si scortisoara
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un vas, am pus la fiert laptele cu zaharul vanilat. Am adaugat grisul amestecand continuu sa nu se formeze cocolase. Am lasat sa fiarba cam 20 minute, amestecand din cand in cand. Cand a...Citeste continuarea
Grapefruit cu miere si menta
Postat de: adnia in DulciuriAm taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita alba, de jur imprejurul cozii, dar nu l-am scos din ea. Apoi am asezat jumatatile intr-un vas de...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castronel, am pus zaharul (si zaharul vanilat) amestecat cu laptele caldut si drojdia. Am amestecat un pic si am lasat sa se umfle. Intr-un castron, am pus faina, am ras coaja...Citeste continuarea
Gogosi instelate
Postat de: adnia in DulciuriSe pun toate ingredientele in cuva masinii de paine (intai lichidele, apoi solidele), se pune pe programul de framantat, apoi inca o data pe programul de aluat (dough) si se lasa la crescut (eu...Citeste continuarea
Gogosi cu lingura
Postat de: caroline in DulciuriOul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru...Citeste continuarea
Gogosi dulci cu cartofi
Postat de: ANNA_46 in DulciuriPunem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul,...Citeste continuarea
Gogosele ineluse
Postat de: adnia in PrajituriToate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu...Citeste continuarea
Grelos cu peste
Postat de: cristeena20 in PestePregatim grelos: alegem frunzele, le spalam bine si le fierbem in apa clocotita cu sare cca 5 minute. Scoatem intr-un vas cu apa rece cu cuburi de gheata (pentru a ramane o culoare frumoasa...Citeste continuarea
GUSTARE RAPIDA DELICIOASA
Postat de: elizahorj in PizzaTaiem 8 felii de paine cu ceapa. Apoi, intr-un bol batem bine un ou, adaugam o lingura de ulei de masline cu busuioc, sarea, piperul, 1 lingurita de oregano, 1 lingura de cimbru uscat, 1...Citeste continuarea
Galette des rois(varianta mea)
Postat de: Ade200 in PrajituriAmestecă untul moale cu migdalele pudră şi cu zahărul. Adaugă pe rând ouăle, după ce e bine încorporat primul. Pentru a-i da o nota crocantă, se pot adăuga cam 50 g de...Citeste continuarea
Gustari rapide festive(pasta de...
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriPtr pasta de masline: scoatem samburii apoi le clatim putin in apa ca sa dispara putin gustul prea sarat, le punem la mixer impreuna cu uleiul si apa pana cand vedeti ca a devenit pasta. Foarte...Citeste continuarea
Gingerbread/Turtă dulce Canada
Postat de: Ade200 in DulciuriCerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi cu lamaie
Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de postSpala cartofii, apoi pune-I la fiert intr-o cratatita cu apa si sare. Separat, intr-un bol amesteca uleiul de masline cu mararul, coaja si zeama de lamaie. Amesteca bine....Citeste continuarea
Gulas de porc
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea pentru gulas se taie cuburi si se prajeste in uleiul incins pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se mai caleste cateva minute. Se pune boiaua,...Citeste continuarea