A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogosi sau pancove

Postat de: danakarin in Prajituri

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu...Citeste continuarea

Galuste cu branza sarata

Postat de: danakarin in Aperitive / Garnituri

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute. Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot...Citeste continuarea

Gulas cu carne de porc

Postat de: antici_gabytza in Porc

Carnea o taiem felii si o condimentam cu sare si piper. In cratita in care vom face gulasul prajim carnea pe ambele parti. Adaugam ceapa tocata si amestecam din cand in cand pana se inmoaie putin....Citeste continuarea

Galette cu ciuperci si cascaval in...

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea. Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam...Citeste continuarea

Gogosi pufoase cu lingura

Postat de: Mirela_Tilvescu in Dulciuri

Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: dakris in Dulciuri

Oul batut, laptele caldut, sarea, uleiul, drojdia uscata si coaja rasa de portocala se amesteca intr-un bol. Se incorporeaza faina, putin cate putin, se framanta pana rezulta un aluat nelipicios....Citeste continuarea

Greta Garbo_reteta anii90

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu margarina, untura, adaugam drojdia si praful de copt stins in putin otet, sare, esenta de vanilie, faina, iar la sfarsit punem smantana atat cat sa se lege...Citeste continuarea

Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati...

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se rade telemeaua de oaie si cascavalul.  Cartofii se curata si se taie felii rotunde si subtiri. Luati o tava de cuptor si frecati-o pe fund cu...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: antici_gabytza in Mancare copii

Punem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul...Citeste continuarea

Gogosi pufoase cu ciocolata

Postat de: Retete_din_suflet in Prajituri

Punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 2 lingurite de lapte caldut, intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam. Se pune la loc cald sa isi dubleze volumul. Batem...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: patrick_2010 in Dulciuri

Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga:...Citeste continuarea

Galusti cu prune

Postat de: alinaelena88 in Prajituri

Se fierb cartofii taiati cubulete, se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul + galbenusul si se amesteca cu faina. Prunele se curata de samburi si se presara cu zahar....Citeste continuarea

Guguluf cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalam merele, le decojim si le facem feliute. Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte. Separam ouale si mixam galbenusurile  cu 200 gr de zahar pana isi...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Elena_Daria in Salate

Curatam ceapa, o taiem marunt, apoi spalam rosia, si o taiem cubulete micute. Taiem fiecare avocado in doua, scoatem samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul de la...Citeste continuarea

Gratar de iarna

Postat de: carla27carla in Porc

Ceafa de porc si pulpa se portioneaza si se condimenteaza cu condimente pentru porc. Se lasa la frigider acoperita circa o jumatate de ora. Intre timp aprindem focul la gratar cu lemne si...Citeste continuarea

Grisine cu prosciutto si crema de...

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Pe o felie de prosciutto intindem cat mai subtire o jumatate de lingurita de crema de branza. O intindem uniform apoi o rulam pe grisina. Procedam la fel cu fiecare grisina in parte. Pina la...Citeste continuarea

Gulas transformat

Postat de: privatelaura in Porc

Carnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mari.  Intr-un ceaun de tuci, am pus ulei la incins si am prajit carnea. Am scos-o intr-un castron dupa ce s-a prajit. Ceapa si ardeiul le-am...Citeste continuarea

Gutuie coapta

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Gutuia se taie in jumatate si se inlatura partea tare cu samburi si codita. In locul format se pune zahar brun si se presara scortisoara. Se pune in cuptor pentru 35-40 minute pana se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de pui

Postat de: Steffy in Pui

Se curata cartofii si morcovii si se taie felii, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Adaugam ceapa taiata julien, legumele mexicane, 2-3 foi de dafin, sare si piper dupa gust. Presaram...Citeste continuarea

Gratin din piept de curcan umplut...

Postat de: Sidy in Curcan

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele. Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: alice_ciobanu in Porc

Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se...Citeste continuarea

Gris cu lapte si pere caramelizate

Postat de: adnia in Dulciuri

  Am fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca putin si am ales o forma de floare de data aceasta pt a construi budinca de gris:...Citeste continuarea

Galuste cu gem de prune_Lumia

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Pentru inceput se curata cartofii, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se paseaza ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca. Cartofii pasati se amesteca...Citeste continuarea

Ghebe la otet

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Partea cea mai migaloasa este curatatul lor si alesul,trebuiesc ghebe micute ,buchetele de puisori de ghebe.Deci se aleg se spala bine de impuritati (paie,frunze,etc).Se pune la fier o oala cu 5 l...Citeste continuarea

Galuste pe pat de capsuni

Postat de: diana_k in Prajituri

Se p regateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se...Citeste continuarea

Guguluf cu mere

Postat de: adriana65 in Prajituri

Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de...Citeste continuarea

Ghiveci cu cascaval

Postat de: amalia01 in Mancaruri de legume

- ceapa,dovelecelul,cartofii si ardeii se spala,se curata de coaja si se taie cubulete,apoi se calesc in 100 ml de ulei; - se adauga ciupercile scurse si oparite; - rosiile se decojesc si se...Citeste continuarea

Galusti cu gem

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine. Ne ungem pe maini cu...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida si struguri

Postat de: amalia01 in Muraturi

G ogosarii se spala si se curate de cotor Conopida se desface buchetele si se spala S trugurii se desprind de pe ciorchine S e umplu gogosarii cu conopida sau struguri si se aseaza in...Citeste continuarea

Gogosele umplute cu crema

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat: Se fierbe apa cu sarea si margarina pana se topeste, se adauga faina si se amesteca repede sa nu se faca cocoloase. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Uneori...Citeste continuarea

Guguluf cu ananas si ciocolata

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Am amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul  si apoi am turnat din faina peste amestecand cu...Citeste continuarea

Gogosari in bulion

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Gogosari se curata se spala si se taie feli potrivite. Bulionul, uleiul, zaharul, otetul, apa, sarea, boabele de mustar, piper si foile de dafin se dau in clocot, se adauga gogosarii taiati felii....Citeste continuarea

Gem de banane si ananas

Postat de: adnia in Dulceata / Gem

Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta...Citeste continuarea

Green smoothie

Postat de: adnia in Bauturi

  Reteta  e simpla de tot: se blenduiesc impreuna cateva frunze proaspete de spanac (da, ati citit bine:)), doua mere rosii coapte si dulci, zeama de lamaie, putina apa si 1 lingurita...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Intr-un castron amestecam faina cu sarea si zaharul.Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa.Adaugam untul moale,iaurtul si restul de ingrediente si incepem sa framantam...Citeste continuarea

Gris cu lapte, miere si scortisoara

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un vas, am pus la fiert laptele cu zaharul vanilat. Am adaugat grisul amestecand continuu sa nu se formeze cocolase. Am lasat sa fiarba cam 20 minute, amestecand din cand in cand. Cand a...Citeste continuarea

Grapefruit cu miere si menta

Postat de: adnia in Dulciuri

Am taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita alba, de jur imprejurul cozii, dar nu l-am scos din ea. Apoi am asezat jumatatile intr-un vas de...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castronel, am pus zaharul (si zaharul vanilat) amestecat cu laptele caldut si drojdia. Am amestecat un pic si am lasat sa se umfle. Intr-un castron, am pus faina, am ras coaja...Citeste continuarea

Gogosi instelate

Postat de: adnia in Dulciuri

Se pun toate ingredientele in cuva masinii de paine (intai lichidele, apoi solidele), se pune pe programul de framantat, apoi inca o data pe programul de aluat (dough) si se lasa la crescut (eu...Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: caroline in Dulciuri

Oul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru...Citeste continuarea

Gogosi dulci cu cartofi

Postat de: ANNA_46 in Dulciuri

Punem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul,...Citeste continuarea

Gogosele ineluse

Postat de: adnia in Prajituri

Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu...Citeste continuarea

Grelos cu peste

Postat de: cristeena20 in Peste

Pregatim grelos: alegem frunzele, le spalam bine si le fierbem in apa clocotita cu sare cca 5 minute. Scoatem intr-un vas cu apa rece cu cuburi de gheata (pentru a ramane o culoare frumoasa...Citeste continuarea

GUSTARE RAPIDA DELICIOASA

Postat de: elizahorj in Pizza

Taiem 8 felii de paine cu ceapa. Apoi, intr-un bol batem bine un ou, adaugam o lingura de ulei de masline cu busuioc, sarea, piperul, 1 lingurita de oregano, 1 lingura  de cimbru uscat, 1...Citeste continuarea

Galette des rois(varianta mea)

Postat de: Ade200 in Prajituri

Amestecă untul moale cu migdalele pudră şi cu zahărul. Adaugă pe rând ouăle, după ce e bine încorporat primul. Pentru a-i da o nota crocantă, se pot adăuga cam 50 g de...Citeste continuarea

Gustari rapide festive(pasta de...

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Ptr pasta de masline: scoatem samburii apoi le clatim putin in apa ca sa dispara putin gustul prea sarat, le punem la mixer impreuna cu uleiul si apa pana cand vedeti ca a devenit pasta. Foarte...Citeste continuarea

Gingerbread/Turtă dulce Canada

Postat de: Ade200 in Dulciuri

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi cu lamaie

Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de post

  Spala cartofii, apoi pune-I la fiert intr-o cratatita cu apa si  sare. Separat,  intr-un bol amesteca uleiul de masline cu mararul, coaja si zeama de lamaie. Amesteca bine....Citeste continuarea

Gulas de porc

Postat de: MotanLaOale in Porc

Carnea pentru gulas se taie cuburi si se prajeste in uleiul incins pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se mai caleste cateva minute. Se pune boiaua,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]