Cu ceva vreme in urma mi-am luat forma de guguluf.
Astazi i-a venit randul.
Prepararea compozitiei:
-separam galbenusurile de albusuri.
-batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.
-galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.
-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.
-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar in cea ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao.
-turnam peste compozitia alba din forma, cea maro si introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.
-facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.
Glazura o preparam astfel:
-intr-o craticioara punem laptele condensat si il lasam sa se incalzeasca la foc mic.
-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele condensat cald pana obtinem o crema omogena.
Decorarea gugulufului:
-scoatem blatul racit din forma si il imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.
-la final decoram cu bombonele colorate.