Gogosari intregi in otet

de delia64 in Muraturi, 6 Mar 2013 | 21262 vizualizari

 

O muratura buna si aspectuoasa ,nu trebuie sa lipseasca din camara unei gospodine .
Usor de preparat , gustoasa alaturi de fripturi , tocanite .
Reteta o am de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • 6 kilograme gogosari mari si sanatosi
  • 5-6 radacini de hrean
  • 1,500 otet de 9 grade ,eu folosesc 'Regal'
  • 3 litri apa
  • 5 linguri sare[ pentru muraturi ]
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 5-6 foi de dafin
  • 0 lingura boabe de mustar
  • 20 -25 boabe de piper negrU
  • 3-4 legaturi de frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari intregi in otet:

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi .

Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill.

Printre  gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina .

Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit  se pune zaharul ,mierea , otetul,piperul , foile de dafin . Cand  da in clocot , turnam solutia peste gogosarii  din borcane [trebuie pus ceva metalic sub borcane  pentru a nu se sparge ].

Deasupra gogosarilor punem frunze de telina  si le capsam .

Se  aseaza in casete acoperite cu paturi [ dunst uscat] ,pana a 2 zi cand s-au racit .

Se depoziteaza in camara .

 Este o muratura foarte buna  .

 

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Zeama de pe gogosari se poate folosi la acritul ciorbelor , le da un gust deosebit dulce acrisor .

2

Mierea de albine da un gust placut si un luciu gogosarilor .

3

Frunza de telina da un gust deosebit muraturii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari intregi in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mena29 1

07.03.2013, 12:30

Eu nu i-am pus niciodata intregi,doar curatati de samburi.Cred ca sunt foarte gustosi

delia64 1

07.03.2013, 13:21

Dora

delia64 1

07.03.2013, 13:23

Mena 29 incearca ca iti vor placea cu siguranta , sunt nemaipomeniti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati