Nu am mai gatit gris cu lapte de vreo13- 14 ani de cind era baiatul meu era bebe...aseara vroiam ceva repede si dulce si cum am vazut mai zilele trecute ceva asemanator pe site, mi-am adus aminte si l-am pregatit imediat. Baiatul meu dupa ce a mincat aproape tot din farfurie intreaba: dar asta alba ce este? Eu si sotul radem si raspundem: cu asta ai crescut tu mare si frumos si asta a fost desertul copilariei noastre...
Punem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l lasati sa se prinda de fundul vasului si sa se afume, iar daca consistenta lui nu va place mai puteti adauga sau scadea din cantitatea de gris. (eu l-am facut ca o mamaliga ferma)
Dupa ce a fiert grisul, il puneti in boluri pe care le-ati trecut prin jet de apa rece, le nivelati cu o lingura si le rasturnati pe o farfurie. Deasupra puneti dulceata de afine, eu am preferat jeleu de kiwi ca a mai ramas, precum si citeva fructe de zmeura de la congelator.
Pofta buna !!!
1
se poate folosi orice fel de dulceata de care va place si de care aveti
2
este foarte bun si cu sirop gros facut in casa