Gogosi umplute cu dulceata de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 13673 vizualizari

 

Ce sa papam dulce...ora 19:00...pai...Mami, vrem gogosi cu dulceata :)

 

INGREDIENTE

  • - 3 cesti (nu cani) apa
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 ceasca zahar
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 1 lingurita rasa scortisoara
  • - 1 lingurita coaja de lamaie (eu nu am pus)
  • - un praf de sare
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - aproximativ 600-700 gr (pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, insa sa nu fie tare, ci pufos)
  • - 15 lingurite de dulceata de visine (home made)
  • - 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu dulceata de visine:

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.  

Acoperim cu un prospop (sau folie alimentara) si lasam sa creasca la loc cald, ferit de curent (eu bag castronul in cuptorul MW si inchid usa, dar nu il pornesc, evident ;)

Dupa 30 minute, scoatem din castron, infainam suprafata de lucru si intindem o  foaie potrivita ca si grosime. Luam un pahar (eu am folosit o cana  de la promotia Milka, ca sa iasa gogosile mai mari) si taiem cercuri.  

Punem pe mijlocul unui cerc o lingurita de dulceata, punem peste ea alt cerc de aluat si presam bine marginile ca sa nu iasa dulceata.   Punem apoi gogoasa uriasa in ulei incins si stam pe langa ea, ca repede se rumeneste si se infoaie ;)

Scoatem gogosile pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de grasime, lasam la racit, pudram cu zahar pudra si papam.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi ca la bunica