Galaktoboureko 2

de Doralinda in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 10649 vizualizari

 

Aceasta reteta, e o placinta traditionala greceasca, o mai am postata, cu un diferit mod de preparare decat primul, dar azi am incercat o varianta noua si pot spune ca e mai "pufoasa" decat prima! Daca va plac placintele insiropate mult, atunci incercati-o si pe aceasta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr foi de placinta foarte subtiri ca ptr baclava
  • 300 gr unt topit
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr gris fin
  • 1 bucata de vanilie proaspata

Ptr sirop:

  • 350 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura glucoza(din cea care folositi ptr gemuri)
  • 1 portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galaktoboureko 2:

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui, aceste samburi se vor topi. Intr-un vas punem grisul, zaharul si ouale, amestecam bine si cand laptele s-a incalzit, luam cu un polonic din lapte si punem in compozitia de oua amestecand. Facem acest lucru ptr a nu se "taia" laptele cand vom amesteca ingredientele. Turnam toata compozitia peste laptele cald pe foc mic, amestecam si lasam pana se ingroasa crema si o luam de pe foc si o lasam deoparte. Intr-un pirex, ungem cu un topit, si incepem sa punem jumatate din foile de placinta, ungandu-le pe fiecare in parte cu unt topit, dar lasat din foi cativa cm pe fiecare latura a tavii ptr a "inchide" dupa ce punem crema. Cand am pus primele foi, adaugam crema apoi restul de foi pe care la fel le ungem separat cu unt ( nu faceti "economie", trebuie sa puneti mult unt ptr a se coace frumos). Inchidem foile de pe margine spre interior, mai turnam cate putin unt pe la colturi, intepam pe lat si lung cu cutitul la suprafata, stropim cu putina apa (devine mai crocanta placinta) si punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 1 ora (depinde de cuptorul fiecaruia, important e ca trebuie sa aiba o culoare aurie).

Ptr sirop, punem apa, glikoza si cu zaharul si portocala taiata in doua la fiert ptr 5 min.

TIPS-URI

1

Placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, NU fierbinte cand punem siropul si e indicat sa punem siropul cu ajutorul unui polonic cate putin, altfel se va inmuia foile, nu vor mai fi crocante!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Doralinda 1

28.03.2013, 22:16

Dia, pare incurcat sau mult de munca, dar merita, daca ai timp, incearca, o sa-ti placa!

Doralinda 1

28.03.2013, 22:17

Rocsi, cu cel mai mare drag iti ofer! Mai mi-a ramas vreo 4 portii!

Doralinda 1

28.03.2013, 22:17

Liliana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale