Este unul dintre tipurile de mancare nationale slovace, ce au la baza aluatul de galusti din faina si i se spune BRYNDZOVÉ HALUŠKY, adica Galusti cu branza.
Reteta am luato de pe blogul Nicoletei - In bucataria vesela - si am promis ca le fac urgent.Si uite ca le-am facut....imi ramasesera niste galuste de la papricasul de pui, asa ca am vrut sa le folosesc.
Si a iesit ceva tare bun la gust....multumesc mult Nico pentru idee....
Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase :
http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html
nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.
Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o faramitam cu furculite si taiem marunt mararul.
Intr-o tigaie punem 2 lingurite de ulei la incins si prajim baconul pina se rumeneste frumos si devine crocant.
Peste branza faramitata adaugam cascavalul, smantana ,iaurtul , mararul tocat si putina sare.
Pentru un gust mai picant am adaugat si mirodeniile de Salata picanta de la Kotany.Le-am amestecat bine de tot toate ingredientele si a iesit un sos delicios.
Galustile fierbinti puse pe farfurie cu 2-3 linguri de sos si niste bacon prajit deasupra , vor alcatui cel mai savuros meniu pentru o dupa-amiaza ploioasa ca cea de astazi.
Pofta mare sa aveti !!!