Gogosi de post

de Sidy in Dulciuri, 19 Mar 2013 | 33685 vizualizari

 

A inceput postul...Si cel mai simplu desert ,care sa va incante papilele gustative , este acesta.
Merg de minune asa simple sau alaturi de un pahar cu ceai aromat.
Nu sunt greu de preparat ,dar sunt foarte gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 6-700 ml apa minerala
  • 200 g zahar
  • 15 g sare
  • 40 g drojdie
  • 50 g margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute.

Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la temperatura camerei.

Framantam bine de tot toate ingredientele cam 30-40 de minute, pina obtinem un aluat pufos.

Acoperim bolul ( vasul) si lasam la dospit, la temperatura camerei, aproximativ 45-50 de minute.

Presaram faina pe un blat , rasturnam aluatul , deasupra presaram putina faina si il intindem cu o grosime cam de 2 cm.

Cu o forma dorita, inmuiata in faina , taiem gogosile .Putem face suluri din aluat, le indoin in doua si apoi le impletim.

Lasam iar la dospit 15 minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita, dar avem grija sa nu se arda.

Gogosile le asezam cu grija in uleiul incins si le coacem pina se rumenesc frumos pe ambele parti.

Le scoatem pe un servet de hartie sa se scurga uleiul , apoi le asezam pe farfuria de servit si dupa ce s-au racit putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zaharul vanilat.

Cine doreste , poate servi gogosile cu dulceata.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cu cat le framantam mai mult si le lasam la dospit mai mult, cu atat vor fi mai pufoase si mai usoare.

2

Daca atunci cand se coc au un inel alb pe mijloc, inseamna ca sunt reusite , pufoase , usoare si goale la mijloc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

pe 05.07 la 18:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu mere si nuca