Gogosi de post

de Sidy in Dulciuri, 19 Mar 2013 | 34507 vizualizari

 

A inceput postul...Si cel mai simplu desert ,care sa va incante papilele gustative , este acesta.
Merg de minune asa simple sau alaturi de un pahar cu ceai aromat.
Nu sunt greu de preparat ,dar sunt foarte gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 6-700 ml apa minerala
  • 200 g zahar
  • 15 g sare
  • 40 g drojdie
  • 50 g margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute.

Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la temperatura camerei.

Framantam bine de tot toate ingredientele cam 30-40 de minute, pina obtinem un aluat pufos.

Acoperim bolul ( vasul) si lasam la dospit, la temperatura camerei, aproximativ 45-50 de minute.

Presaram faina pe un blat , rasturnam aluatul , deasupra presaram putina faina si il intindem cu o grosime cam de 2 cm.

Cu o forma dorita, inmuiata in faina , taiem gogosile .Putem face suluri din aluat, le indoin in doua si apoi le impletim.

Lasam iar la dospit 15 minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita, dar avem grija sa nu se arda.

Gogosile le asezam cu grija in uleiul incins si le coacem pina se rumenesc frumos pe ambele parti.

Le scoatem pe un servet de hartie sa se scurga uleiul , apoi le asezam pe farfuria de servit si dupa ce s-au racit putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zaharul vanilat.

Cine doreste , poate servi gogosile cu dulceata.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cu cat le framantam mai mult si le lasam la dospit mai mult, cu atat vor fi mai pufoase si mai usoare.

2

Daca atunci cand se coc au un inel alb pe mijloc, inseamna ca sunt reusite , pufoase , usoare si goale la mijloc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post