Este o muratura foarte buna , o fac in fiecare an , are mare succes .
Se aleg gogosari mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte .
Varza se spala si se razuieste , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta .Asezam crengute de cimbru , de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor .
Umplem gogosarii cu varza .
Spalam conopida si o desfacem in buchetele , curatam radacina de telina si o taiem felii , la fel si morcovii .
Asezam un rand de conopida , un rand de gogosari umpluti ,printre ele punem foi de dafin , felii de hrean , felii de telina si rondele de morcovi .
Pregatim fiertura din ;apa ,otet, sare , boabe de piper , boabe de mustar , zahar , cand ajunge la punctul de fierbere o turnam in borcane .
Acoperim borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi cand le asezam in camara .
Pofta buna !!!
1
Gogosarii se pot umple cu boabe de struguri .
2
Se poate folosi varza rosie la umplerea gogosarilor .