Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Orez cu legume la tigaia wok
Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri de legumeMai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa). Cat fierbe orezul, ne apucam sa...Citeste continuarea
Sarmale cu peste
Postat de: Bunica in PestePentru inceput ne ocupam de varza. Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul. Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece. Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul,...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate la gratar
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie...Citeste continuarea
Supa de post, cu legume si chimen
Postat de: RODIMUR in SupeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si crema...
Postat de: mirela0911 inBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza...Citeste continuarea
Pizza cu mozzarella
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea Aluat clasic de pizza . Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu cascaval la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa...Citeste continuarea
Pizza cu ciuperci si masline
Postat de: vasimur in PizzaFacem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute. Între...Citeste continuarea
Tort cu creme de ciocolata si...
Postat de: merisor67 inPregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase,...Citeste continuarea
Tort cu trei blaturi si trei creme
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea
Medalion de sturion in sos picant...
Postat de: abetina in PesteSe spala pestele si se pune in tava in care am pus uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, pastarnacul si morcovul taiat rondele, ardeii iuti, ardeiul gras tocat marunt, foile...Citeste continuarea
Mix de condimente Toscan
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganRosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans. Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi. Citeste continuarea
Farfalle la cuptor cu vinete si sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfalleSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin....Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: antici_gabytza in PiinePunem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de...Citeste continuarea
Desert tort mozaic
Postat de: GabrielaSasha in TorturiSe sfarama biscuitii. Se pune pe foc laptele, zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugsm cacaoua si untul ,mixam,stingem focul si punem esenta. Siropul fierbinte se pune peste biscuiti,...Citeste continuarea
Dulceata de prune cu miez de nuca
Postat de: GabrielaSasha in Dulceata / GemPrunele le spalam și le scoatem samburii. Le punem într-un vas mare cu zaharul peste pana a doua zi. Le fierbem la foc potrivit. Adunam spuma și le fierbem pana scade din dulceața,...Citeste continuarea
Desert pancakes cu banane si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriPasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic...Citeste continuarea
Orez cu mazare si pui la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerOrezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa, mazarea, carnea si orezul. Se...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux inAm pregatit prima data crema de lamaie, am facut-o seara pentru ca a doua zi doar sa o folosesc si sa fie gata racita atunci cand o voi mixa cu frisca. Intr-un vas larg am pus frisca lichida si...Citeste continuarea
Turtite cu magiun, la tigaia grill
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă...Citeste continuarea
Tort cu fructe uscate si turron
Postat de: sufletista inBlat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Dupa ce...Citeste continuarea
Savarine dospite
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAluat -Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit...Citeste continuarea
Ficat fragezit in lapte, la tigaie
Postat de: MotanLaOale in FicatFicatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele. ...Citeste continuarea
Supa de ceapa
Postat de: simona72 in SupeEu am inceput supa de ceapa cu supa de vita. Se poate folosi orice alta supa, de pui, oase sau legume. Am folosit un os de vita cu maduva, morcovi, radacina de patrunjel, telina. Am pus totul la...Citeste continuarea
Lipie de casa
Postat de: licurici_lra in PiineFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana...Citeste continuarea
Desert branzoaice
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: dantes in PuiPieptul de pui se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, morcovii si telina se dau prin razatoare si se pun peste ceapa calita se condimenteaza cu piper si...Citeste continuarea
Rulada cu frisca, cappuccino si banane
Postat de: AndreeaDuta inPentru blat : Preincalzim cuptorul la 170 grade C si tapetam o tava cu diametrul de 35×25 cm, cu hartie de copt. Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, sarea si extractul...Citeste continuarea
Somon in crusta de verdeturi cu...
Postat de: rocsi_1612 in SomonSomonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne de porc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea
Tiramisu cu dulceata de lapte
Postat de: panacris inBrânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune...Citeste continuarea
Dulceata (chutney) cu pere si...
Postat de: ctlina in Pt. carneSpalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati...Citeste continuarea
Desert placinta rulada cu mere
Postat de: ctlina in PrajituriIntr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: Oana in SalatePune rasolul de vita in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga l.5 l apa. Pune sare dupa gust. Inchide capacul, inchide supapa pentru aburi si seteaza...Citeste continuarea
8 retete de Aperitive pentru masa...
Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri1. Midinette cu pui si salata de cruditati 2. Felii de bagheta cu ciuperci sote picante 3. Mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry 4. Tartine cu...Citeste continuarea
Aperitiv midinette cu pui si salata...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Aperitiv felii de bagheta cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli...Citeste continuarea
Aperitiv mini-tarte cu crema de...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza....Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu crema de branza...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe mixeaza cu blenderul somonul afumat cu crema de branza si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca la final cu mararul tocat. Pe felii de bagheta neagra se...Citeste continuarea
Aperitive Tartine cu somon afumat...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPe feliile de somon afumat se pun frunze de spanac si se ruleaza strans. Se pun in folie de plastic si se pun la frigider 15 minute. Se amesteca uleiul de masline cu mierea si mustarul, sare si...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute cu feta si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriBranza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper...Citeste continuarea
Aperitive crostini cu pasta de ton
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriScurge tonul intr-o strecuratoare. Blendeaza tonul cu untul, smantana, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat si ceapa rosie taiata cubulete fine. Pune pasta...Citeste continuarea
Desert cozonac cu fructe confiate...
Postat de: Oana in Slow CookerIn laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia. Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute. In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea,...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: dantes in Mezel de casaStomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor...Citeste continuarea
Tort Bradut de Craciun
Postat de: ancutsa inPentru blatul: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în fir subţire uleiul,...Citeste continuarea
Desert langosi de post cu gem si nuci
Postat de: merisor67 in DulciuriPreparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la...Citeste continuarea
Desert prajitura insiropata, cu...
Postat de: privatelaura in PrajituriIngredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...Citeste continuarea
Iahnie de fasole boabe in chifla,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFasolea boabe, fiind proaspătă, fierbe foarte ușor și nu are nevoie să stea la înmuiat. Eu am folosit fasolea pusă la congelator încă din vară. Așadar, fasolea se spală, se...Citeste continuarea
Briose de ciocolata cu visine si...
Postat de: mirela0911 inIntr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza. Ciocolata se...Citeste continuarea