Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat. Dam la frigider 30 de min.
Eu am avut 2 pulpe si un piept de la o gaina de casa asa ca am fiert carnea inainte de toate.
Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul si usturoiul tocat. Punem pasta de tomate dizolvata in 50 ml apa si adaugam carnea tocata bucati mici. Lasam un pic pe foc, dar numai cat sa se inmoaie ceapa si condimentam dupa gust cu sare, piper si boiaua de ardei.
Luam aluatul si il intindem dupa care decupam dupa formele in care le vom asezam. Ungem formele cu unt si asezam foaia in forme ca un cos, apoi le umplem cu carne.
Decupam din aluat capace si acoperim formele, unind bine cu mana aluatul intre ele. Le intepam deasupra cu o fuculita sau un cutit
Le ungem cu galbenus pe toate si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Le lasam sa se raceasca apoi pofta buna!!