Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Mar 2019 | 3773 vizualizari

 

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele avute in frigider si congelator .Varza de Bruxelles  este deosebita ca forma dar si ca gust , este mai dulce si mai usor digerabila decat varza obisnuita . Am ales sa dau consistenta ciorbei cu ajutorul boabelor de ovaz decorticate . Boabele de ovaz aduc multe beneficii pentru sanatate si fierb mai repede decat orezul . Le ador, pe cuvant de Bucataras :D
    ,, Retete de post creative "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles-eu am avut congelata in acest anotimp
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina apio
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita pasta iute de ardei - productie proprie
  • 1 tija marar uscat
  • 1 frunza dafin verde
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri boabe ovaz decorticat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu verzisoare de Bruxelles:

  1.  Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles .
  2. Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute .
  3. Caliti usor legumele in ulei cu mare atentie -ceapa verde se arde mai repede daca nu este supraveghiata .
  4. Adugati pasta de rosii si boiaua . Amestecati si turnati 2 l apa calda deasupra .
  5. Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele   vor da un gust amarui mancarii .
  6. Puneti la fiert verzisoarele si boabele de ovaz . Sarati .
  7. Tot acum se pune cimbrisorul , foaia de dafin si tija de marar .
  8. Dupa 20 minute incercati daca suut fierte verzisoarele si ovazul .
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  10.  Serviti ciorba cu varza de Bruxelles insotita de ardei iute si ceapa verde .

TIPS-URI

1

Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele vor da un gust amarui mancarii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu legume mexicane (de post)