O tarta aperitiv foarte rapida, gustoasa si usoara, mai de primavara.
Aluatul este foarte fraged, merge si cu umpluturi dulci sau cu fructe.
Sa va fie de folos!
Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta scurt pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.
Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece.
Branza feta se taie fasii/ cuburi.
Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul.
Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare. Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 - 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.
Este frageda, gustoasa si satioasa!
Sa va fie de folos!
1
Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.