Desert biscuiti de post cu anason si vin alb

de Gherca Daniela in Dulciuri, 26 Mar 2019 | 3230 vizualizari

 

Sunt foarte, foarte gustosi si nici nu ai zice ca's de post!

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati de la anason, iar vinul da un gust foarte placut in aceasta combinatie!

Raman preferatii mei!

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita anason praf
  • 150 ml vin alb demisec
  • 125 ml ulei
  • 100 g zahar pentru tavalit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti de post cu anason si vin alb:

       Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.
      Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.


      !!!(In functie de aluat daca a iesit mai tare sau mai moale, se mai poate adauga faina sau vin)!!!

      Punem aluatul obtinut la frigider pentru minim 1 ora sau maxim 2 zile, cu cat il tinem mai mult cu atat biscuitii sunt mai fragezi.

     Scoatem aluatul de la rece si il intindem pe masa de lucru de marime 1cm inaltime si cu un cerc facem forme rotunde (eu am facut cu un pahar de tuica :D).
      Fiecare cerc il trecem prin zahar, doar pe o parte si ii asezam pe o tava cu hartie de copt cu partea cu zaharul in sus.
     Mie mi-au iesit 60 bucati, dar conteaza si cercul, daca este mai mare, pot iesi si 40 de biscuiti.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25 minute.
Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si se pot servi cu pofta!
Merg foarte bine cu ceva cald langa!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti in casa vin alb, merge si cu vin rosu, dar difera culoarea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de post cu anason si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spiralati