Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Mar 2019 | 4781 vizualizari

 

Sunt tare bune, pufoase si aromate!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 160 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte de soia
  • 30 ml ulei
  • In plus:
  • 1 lingura cacao
  • 80 g ciocolata neagra de post
  • ornamente (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao:

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.
       Impartim compozitia rezultata in 2, iar intr-una punem lingura de cacao, apoi amestecam.
In tava de briose asezam hartiute speciale, si incepem sa umplem formele pe 3 sferturi cu compozitia alba, apoi cu cea de cacao cu cate o lingura in centrul  fiecaruia. Mie mi-au iesit 9.
      Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximatic 20 minute.

      Cand sunt gata, lasam sa se racoreasca si le glazuram cu ciocolata neagra de post pe care am topit-o la microunda.
Ornam optional dupa preferinte...fetita mea a vrut stelute :D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem