Reteta aceasta o stiu de peste 20 ani . Fiul meu cand era copil nu manca miel-berbecut , astfel pregatita a crezut ca este vitel :D Varza acra da berbecutului un gust bun si fraged parca ar fi gatit cu unt . Am folosit pentru prepararea la cuptor vasul grecesc gaastra pe care fiul meu l-a adus din Grecia . Vasul este artizanal , din lut glazurat .Gaastra are in capac o gaura care permite eliberarea aburului cald cate putin . Friptura iese in ea delicioasa si frumos rumenita , fara sa se uste in exterior prea tare .
Pofta buna !!!!!
1
Daca varza are nervuri foarte groase se curata . La mine nu a fost cazul . Am avut o varza cu foi fine , subtiri .
2
Aceasta reteta se poate prepara si la tava . In acest caz foile de varza superioare se vor indeparat pentru ca sunt prea uscate .
3
Nu uitati langa friptura de berbecut un pahar de vin bun - de preferinta rosu !!!!