Un dulce rapid, de post si usor de pregatit.
Il puteti savura la un ceai sau poate chiar la pachetul de servici/ scoala. Nici nu va imaginati cat de buni au iesit.
Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un stergar, se lasa in loc cald la dospit.
Se porneste cuptorul, la 170 grade C, coacere sus/ jos, cu ventilatie.
Dupa ce a crescut frumos, se scoate pe un blat infainat. Se mai framanta usor, apoi se lasa deoparte. Se desface un pachet de halva, de care doreste fiecare, gama este variata. Se faramiteaza intr-un castronel. Aluatul se portioneaza in jumatate, se intind foi dreptunghiulare, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Se presara halva pe toata suprafata aluatului, se presara putina scortisoara sau ce doreste fiecare. Se ruleaza strans, apoiu se taie rondele cam de 3 cm. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Dupa ce s-au format toate, se acopera tava cu un stergar curat si se mai lasa 15 minute, in loc cald.
Se pun la copt apoi, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos. Nu trebuie tinute mai mult fiindca sunt micute si se coc repede. Se scot apoi din cuptor, se acopera tava cu un stergar si se lasa la temperat.
Se servesc calde, alaturi de un ceai fierbinte!